Chiar și diabeticii au dreptul să-și satisfacă pofta de dulce. Totul este ca rețeta să fie, potrivit eatingwell.com, pe bază de carbohidrați complecși, cum ar fi, de exemplu, cerealele integrale, și să aibă niveluri sănătoase pentru inimă de sodiu și grăsimi saturate, în așa fel încât preparatul să fie… prietenos cu diabetul.
Pentru pătratele din mere proaspete, aluatul are rolul de a forma o crustă, dar și de topping pentru strudel. De asemenea, acest desert nu conține lactate, este vegetarian și slab caloric
Ingrediente pentru pătrate de mere proaspete, desert bun și pentru diabetici:
- 1 ½ cană de făină
- 1 cană de ovăz
- 1 cană de zahăr brun
- 1 linguriță de coajă rasă de lămâie
- ¾ linguriță de praf de copt
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță de scorțișoară măcinată
- ¼ linguriță de nucșoară măcinată
- 3 linguri ulei de canola, sau de floarea soarelui
- ¼ cană concentrat de suc de mere
- 2 mere medii, cum ar fi Granny Smith, decojite și feliate subțiri
- ¼ cană nuci tocate grosier
Etapele preparării pătratelor de mere proaspete, desert bun și pentru diabetici:
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Ungeți o tavă de copt, adâncă de 3 cm, cu spray de gătit sau ulei.
- Combinați făina, ovăzul, zahărul brun, coaja de lămâie, praful de copt, sarea, scorțișoara și nucșoara într-un castron mare. Se adaugă uleiul și sucul de mere concentrate și se amestecă toate cu mâna, până se formează firimituri grosiere, arată ca nisipul amestecat cu apă. Se așează în tavă.
- Puneți 2 căni de amestec de ovăz în tavă.
- Aranjați merele peste această crustă în trei straturi.
- Amestecați nucile cu compoziția rămasă.
- Presărați amestecul peste mere, astfel încât stratul să fie uniform.
- Coaceți până când blatul este maro auriu și merele sunt fragede când sunt străpunse cu un cuțit ascuțit ( 30 până la 35 de minute).
- Se răcește complet pe un grătar.
Valori nutriționale (per porție) pentru pătrate de mere proaspete, desert bun și pentru diabetici
- 160 Calorii
- 4g Grăsime
- 29 g Carbohidrați
- 2g Proteine