Curiozități agrifood – 4 septembrie: Eticheta de pe fructe și legume nu-ți va face rău dacă o mănânci din greșeală

curiozitati agrifood Colaj foto G4Food

Etichetele mici de pe fructe și alte produse întregi sunt numite coduri PLU (Price Look-Up). „Aceste etichete PLU conțin coduri de bare care identifică tipul de produs, varietatea, dimensiunea și modul în care a fost cultivat produsul (dacă e convențional, organic, modificat genetic) la punctul de vânzare,” explică Lara Tiro, specialist în știința alimentară și consultant la Rebel Botanica Inc., o companie de consultanță pentru dezvoltarea produselor alimentare cu sediul în Vancouver, arată SimplyRecipies.

Din ce sunt făcute etichetele? Etichetele PLU sunt fabricate cu adezivi, substraturi din hârtie sau plastic și cerneală aprobate pentru uz alimentar. Deoarece etichetele sunt în contact direct cu legumele și fructele crude, toate cele trei componente trebuie să respecte cerințele de siguranță alimentară.

Deși etichetele sunt destinate identificării, consumul lor accidental sau ocazional nu te va îmbolnăvi. Aceasta deoarece etichetele sunt fabricate din substanțe care sunt recunoscute în general ca sigure Totuși, nu te aștepta să ofere vreun gust sau beneficii nutriționale.

Pentru copiii mici, aceste etichete ar putea reprezenta un pericol de sufocare. Deoarece nu există niciun motiv bun pentru a mânca etichetele, îndepărtați-le înainte de a consuma fructele și legumele.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *