Curiozități agrifood 19 august 2024: În afară de ciocolata obișnuită și de cea albă, există și ciocolata roz, complet naturală

TN SITE- G4Food -ciocolata roz colaj foto g4food.ro

Pe lângă ciocolata de culoare mai mult sau mai puțin maro, cu sau fără lapte, și ciocolata albă, de câțiva a ajuns pe piață și ciocolata roz. Este 100% naturală și total lipsită de conservanți.

Se produce dintr-o varietate de cacao de culoarea rubinului, produsă în Ecuador, Brazilia și Coasta de Fildeș – de unde și denumirea, ciocolata Ruby.  Culoarea diferită păstăilor de cacao este dată de combinația dintre teren și microclima zonelor unde crește.

Deși nu are niciun fel de adaos, gustul său duce cu gândul la o ciocolată cu zmeură sau căpșuni – este ușor acidulat, nu prea dulce. Nu este nici foarte amară și are o textură mai catifelată.

A fost prezentată pentru prima dată la un târg mondial de sector în 2019 Germania, de către producătorul elvețian de cacao Barry Callebaut, unul dintre cei mai mari la nivel mondial.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *