Cum se fierb pastele corect? În câtă apă? Cât timp? Câtă sare în apă? Apa trebuie să fie rece, caldă sau fierbinte? De câtă sare e nevoie? Se clătesc sau nu?
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Gătitul pastelor este o tehnică ce necesită atenție și nu permite greșeli, dacă vrem să obținem un rezultat reușit. Cam cum erau cele pe care ne amintim cu nostalgie că le-am mâncat în vacanță în Italia. Nu e nicio alchimie secretă, mistere sau secrete nemărturisite. E nevoie doar de cunoaște și a urma pașii corecți ai metodei clasice de fierbere a pastelor.
Reușita unui fel de paste ține și de materiile prime de calitate, ca la orice preparat, dar ține în primul rând de felul în care le fierbem. Dacă avem ingrediente care nu sunt de foarte mare calitate dar știm să jonglăm cu ele, rezultatul este întotdeauna net superior situației în care avem pe mână tot ce e mai bun dar nu știm să le folosim. Practic, dacă învățăm să fierbem corect pastele, se deschide în fața ochilor o lume: pastele se pot combina, practic, cu orice, pe de o parte; pe de alta, nu vom mai fi niciodată în situația în care nu știm ce să mâncăm, rapid și satisfăcător, atât timp cât avem un pachet de paste în dulap.
Pașii de urmat când fierbem orice tip de paste