Cum să faci amestecuri de condimente ca un profesionist / Cinci sfaturi care te vot ajuta să obții gusturi unice la preparatele tale

Amestecuri de condimente pentru a da o notă personală preparatelor tale Foto: Dreamstime

Când faci amestecuri de condimente ai oportunitatea de a crea arome unice, care îți vor îmbunătăți preparatele. Combinațiile de condimente care te reprezintă pe tine și stilul tău culinar te vor ajuta să-ți pui amprenta personală asupra tuturor preparatelor tale, arată Food and Wine. Secretul unor amestecuri bune de condimente făcute în casă, precum condimentul aromat Za’atar sau amestecul Shawarma cu coriandru și chimion, este să începi cu o idee bună. Ia în considerare aceste patru principii înainte de a începe: inspirație, aromă, textură și aspect.

Pasul 1

Începe prin a-ți lista ingredientele înainte de a le amesteca. Acest lucru te va ajuta să identifici dacă ești pe drumul cel bun. Îți recomand să te limitezi la maximum șapte ingrediente. Folosește întotdeauna un cântar și notează cantitățile exacte, preferabil în grame, pentru precizie și simplitate. Păstrează fiecare ingredient într-un recipient separat și ia notițe despre ajustări.

Pasul 2

Prăjește sau coace condimentele pentru a le adăuga profunzime. Ar trebui să obții cât mai multe straturi de arome și texturi, de la o încălzire blândă până la o prăjire intensă. Nu uita să notezi detaliile pe parcurs.

Vezi detalii

Pasul 3

Decide care condimente vrei să le macini și la ce dimensiune. Folosește o râșniță de cafea și macină fiecare condiment separat, notând detaliile astfel încât să poți recrea sau ajusta amestecul data viitoare.

Pasul 4

Amestecă condimentele. Când condimentele sunt gata (prăjite, coapte, măcinate sau întregi), amestecă-le împreună. Lasă amestecul să se răcească dacă este necesar și păstrează-l într-un recipient etanș, ferit de lumina directă a soarelui.

Pasul 5

În final, evaluează rezultatele. Începe prin a analiza vizual amestecul și apoi gustă-l. Îți place? Se potrivește cu ideea inițială? Ce arome și note oferă? Analizează și textura. Are sens pentru utilizarea pe care o ai în minte? Fă mici ajustări dacă este aproape perfect sau ia-o de la capăt.

Odată ce ești mulțumit de amestec, începe testul real: gătește! Încearcă amestecul într-un preparat simplu și experimentează folosindu-l în rețete familiare. Adaugă amestecul înainte sau după ce gătești. Funcționează mai bine ca marinadă, presărat generos înainte de gătire sau ca o atingere finală? Pune-ți aceste întrebări în timpul testării.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *