Cum să congelezi supa, astfel încât să aibă un gust la fel de delicios ca în ziua în care a fost făcută / Vei reduce astfel risipa alimentară, dar și orele petrecute în bucătărie

Cum să congelezi supa corect Foto: Dreamstime

Când vine vorba de conservarea alimentelor, congelatorul este cel mai bun prieten al nostru. Dar dacă știi de dinainte că vei congela mâncarea, ar fi bine să faci lucrurile puțin diferit. Iată câteva sfaturi utile pentru atunci când vrei să congelezi supa, ca să te asiguri că va avea același gust delicios ca în ziua în care ai gătit-o, scrie eatingwell.

Răcește supa înainte de congelare

Amplasarea unei supe calde direct în congelator poate dezgheța alte alimente deja congelate. Pentru a răci supa mai repede, așază oala cu supa fierbinte într-un vas cu apă cu gheață în chiuvetă și amestecă des. Împărțirea supei în porții mai mici înainte de răcire ajută, de asemenea, la accelerarea procesului.

Porționează supa

Transformă o cantitate mare de supă în mese convenabile, gata de luat, congelând-o în porții individuale. Pungile de congelator de dimensiunea unui litru (sau recipientele din plastic sau sticlă de 4 căni, sigure pentru congelator) sunt perfecte pentru o porție individuală. Acestea oferă spațiu pentru expansiunea supei în timpul congelării și, odată congelate plat, pot fi stivuite ușor. Vei avea mereu cantitatea potrivită pentru o masă—ideal pentru controlul porțiilor, atunci când vrei să congelezi supa.

Separă pastele și cerealele

Pastele și cerealele din supă vor absorbi lichid și se vor înmuia odată congelate. Dacă le preferi al dente, gătește și congelează separat pastele și cerealele, iar înainte de servire adaugă mai mult bulion dacă este necesar.

Evită lactatele

Lactatele tind să se separe și să devină granuloase când sunt congelate și reîncălzite. Lasă-le deoparte din rețetă, dar notează pe pungă cantitatea de adăugat după reîncălzire, ca să nu fie nevoie să cauți rețeta mai târziu.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Gătește legumele al dente

Gătește legumele până când sunt doar ușor fragede și încă puțin crocante. Vor fi perfecte pentru cină, dar își vor menține și textura fermă după congelare și reîncălzire.

Etichetează totul

Mâncarea poate „dispărea” în congelator ca într-un triunghi al Bermudelor. Pentru a evita misterele, etichetează supele cu numele rețetei, data la care a fost gătită, instrucțiuni de reîncălzire și garnituri necesare.

Lasă garniturile separat

Evită să adaugi garnituri precum ierburi proaspăt tocate sau nuci înainte de congelare. Ierburile își pierd aroma, iar nucile își pierd textura crocantă atunci când sunt congelate.

Stochează corect

Unele supe se congelează mai bine decât altele. Cele gătite cu smântână sau alte lactate vor avea un aspect „brânzit” când le vei decongela. E suficient să mai adaugi o lingură de smântână după ce s-a dezghețat și va arăta din no ca și când ar fi proaspăt gătită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *