Ceva dulce. Cum poți recicla cel mai ușor bucățile de panettone rămase de la masa de Anul Nou. O idee de desert rapid cu panettone sau pandoro

cum reciclezi panettone idei de desert panettone foto: ricettedalmondo.it

Posibilitățile de a recicla panettone sau pandoro sunt multiple, dacă se întâmplă să rămână pe vreun platou felii după masa de la trecerea dintre ani. Pe același principiu cu reciclarea cozonacului, din care se poate face în primul rând budincă  sau cu care putem prepara foarte rapid un desert la pahar.

În general, și cozonacul, ca și panettone italian, poate fi reciclat pe principiul pâinii. Se poate obține din resturile care se usucă  fie compoziții din care se pot face brownies sau pancakes, clătite americane. Dar la fel de bine putem obține din el crutoane, pe care le putem fie consuma la un ceai sau o cafea, fie recicla într-un desert de tip tiramisù la pahar.

Dincolo însă de aceste idei generale, iată o soluție și mai interesantă: e nevoie să trecem feliile de panettone fie prin cuptor, ideal, fie, dacă ne grăbim, printr-un toaster, aparat de prăjit pâine. Cu atenție să nu se ardă, le răsucim des de pe o parte pe alta până se usucă. Apoi, să preparăm o cremă rapidă de ricotta.

Ingrediente pentru 4 persoane

câteva felii de panettone sau pandoro

500 g ricotta

150-200 g zahăr, după gustul personal

100 g ciocolată rasă

scorțișoară

câteva linguri de suc de portocale

Procedeu

Prăjim întâi feliile de panettone în cuptor sau în prăjitorul de pâine și le lăsăm deoparte.

Între timp, preparăm crema de ricotta: adăugăm într-un bol ricotta scursă bine de lichid, puțină scorțișoară, dacă vrem, și ciocolata rasă. Lăsăm puțin deoparte pentru a decora la final desertul.

După ce feliile coapte s-au răcit, așezăm una câte una pe un platou, astfel: fiecare felie o stropim întâi cu puțin suc de portocale, doar cât să se umezească minimal, nu mai mult de o lingură pentru fiecare felie, distribuit uniform.

Peste fiecare felie de panettone astfel umezită adăugăm 1-2 linguri de cremă de ricotta, apoi continuăm cu încă o felie sau două, alternând cu cremă.

Nu este un desert care are o formă bine definită, îi dăm noi formă în funcție de mărimea feliilor. Cele mai mari la bază, terminând cu cele mai mici deasupra, ca o piramidă. Sau de mărimi egale, în formă rotundă.

Finalizăm cu puțină cremă si puțină ciocolată rasă deasupra și dăm la frigider minim 1 oră înainte de a servi. Și mai interesant, cu fructe deasupra, fructe de pădure sau mici felii de portocală.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *