Majoritatea oamenilor aleg să depoziteze în frigider fructele și legumele, pentru a le putea păstra proaspete mai mult timp. Ei bine, potrivit halfyourplate.ca, unele dintre acestea chiar le putem congela, pentru a le avea la îndemână timp îndelungat.
Ponturi pentru a păstra mai bine fructele și legumele în frigider
- Fructele de pădure nu se spală, înainte de a fi băgate în frigider, pentru că se vor strica mult mai rapid
- Citricele se pot păstra în frigider, dacă doriți să le aveți mai mult timp, însă ele nu se mai coc după ce au fost culese, așa că le puteți depozita și pe blatul din bucătărie
- Cireșele, vișinele și strugurii se păstrează în frigider, dar fără să le spălăm, în prealabil. Le vom spăla doar atunci când le consumăm
- Pepenii verzi sau galbeni rezistă mai bine dacă îi păstrăm în frigider. În special după ce i-am tăiat, este obligatoriu să punem în frigider ce a rămas, altfel se vor strica rapid.
- Salata, spanacul, broccoli și conopida se păstrează la frigider, dar separate de alte fructe și legume, pentru a nu se altera mai repede.
- Ciupercile se păstrează foarte bine în frigider, dar fără a fi spălate înainte, altfel se strică rapid.
- Morcovii, țelina, sfecla și ridichile se păstrează în frigider
Ce și cum congelăm
Dacă vrem să avem, pentru o perioadă mai lungă de timp, fructe și legume care își păstrează calitățile nutritive, putem recurge la congelarea acestora. Iată care pot fi congelate:
- Fructele de pădure, căpșunile etc pot fi congelate fără probleme.
- Bananele foarte coapte, de asemenea, pot fi congelate. Le curățăm de coajă și le congelăm, în pungi de plastic.
- De asemenea, mango și ananasul, îl putem felia și îl congelăm, tot în pungi de plastic.
- Nu se recomandă congelarea pentru vinete proaspete, salată verde, cartofi, varză și ridichi.