Cum faci o cafea în stil vienez

cafea vieneza, Wiener caffee foto: coffee-spirit.com

Se spune că turcii în retragere din Viena ar fi lăsat în urma lor niște boabe de cafea, la sfârșitul unui asediu din 1683 și atunci vieneziiar fi descoperit cafeaua. De-a lungul secolelor, avea să placă și să se împământenească atât de tare cafeaua, că din 2011 tradiția caffetteriilor dinViena a devenit patrimoniu imaterial universal, asemănător artei pizzaiolilor la Napoli.

Iar cafeau cu care capitala Austriei își asociază numele, cafeaua vieneză – Wiener caffe, este o cafea cu mai multe adaosuri care o fac ideală pentru anotimpul rece: fierbinte, bogată, cremoasă, plăcută.

Cafeaua în stil vienez diferă de o cafea obișnuită prin faptul că este completată cu ciocolată, frișcă și zahăr.

Ingrediente pentru 4 porții de cafea vieneză

500 l cafea tare

200 ml frișcă

100 g ciocolată neagră

zahăr, cacao

Procedeu

Se topește la bain marie sau la microunde ciocolata.

Se adaugă peste ea circa o treime din frișca bătută bine, apoi cafeaua foarte caldă.

Cafeaua se toarnă în fir subțite, amestecând energic cu un tel pentru a obține un amestec de consistență spumoasă.

Se distribuie în cești și se garnisește cu restul de frișcă pe care o ținusem deoparte.

Se completează cu un praf de cacao și se servește fierbinte, opțional cu zahăr.

Înlocuind ciocolata cu Whiskey și completând cu frișcă proaspătă, avem clasica rețetă de Irish Whiskey, și el ideal când e frig.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *