Crescător de păsări de curte din Marea Britanie, amendat drastic, din cauză că a falsificat certificatele de testare pentru Salmonella

carne de pasare, Salmonella, Marea Britanie foto:pexels.com/Oleksandr

Un fermier din sectorul avicol, din Somerset, Marea Britanie, a fost obligat să plătească o amendă de peste 50.000 de lire sterline, după ce a pledat vinovat pentru falsificarea certificatelor de testare pentru bacteria Salmonella.

Stuart Perkins, reprezentant al companiei SG Perkins Ltd, în vârstă de 38 de ani, din localitatea Radstock, a primit amenda substanțială la Tribunalul Bath pe 3 iulie, informează publicația agricolă FarmingUK

Agenția pentru Standarde Alimentare (FSA) a declarat că a identificat nereguli de trasabilitate a cărnii de pasăre din ferma lui Perkins, acesta fiind dovedit în cele din urmă că a falsificat certificatele de testare a prezenței Salmonella. 

Rezultă că fermierul englez a pus pe piață carne de pasăre fără să prezinte date reale despre calitatea acesteia, mai ales privind prezența bacteriei Salmonella, periculoasă pentru sănătatea umană. 

FSA a acționat pentru a gestiona riscul potențial pentru siguranța alimentară, asigurându-se că produsele cu probleme de trasabilitate au fost eliminate de pe piață.

Agenția pentru Sănătatea Animalelor și Plantelor (APHA) a sprijinit investigațiile, prin monitorizarea bunăstării păsărilor de curte la fața locului și prin recoltarea de probe oficiale pentru a analiza prezența bacteriei.

Perkins a pledat vinovat pentru diverse infracțiuni în temeiul Regulamentelor privind siguranța și igiena alimentară, din 2013, și Legea privind sănătatea animalelor, din 1981.

El a fost condamnat la o amendă de 5.000 lire sterline pentru fiecare infracțiune FSA, 3.500 lire sterline pentru fiecare infracțiune a autorității locale, i-au fost impuse costuri în valoare de 21.810 lire sterline, plus o supra taxă de 2.000 lire sterline, suma de plătit ajungând la un total de 50.830 lire sterline.

Andrew Quinn, șeful Unității Naționale de Criminalitate Alimentară a FSA, a salutat decizia Tribunalului, deoarece „demonstrează natura gravă a falsării documentelor și punerea în pericol a siguranței alimentare”.

„Acest lucru ar trebui să funcționeze ca un factor de descurajare pentru oricine se gândește să încalce legea privind siguranța alimentară și igiena”, a adăugat el.

„Împreună, suntem mai puternici în lupta împotriva criminalității alimentare și continuăm să lucrăm cu parteneri pentru a ne asigura că alimentele sunt sigure și pentru a ne asigura că consumatorii sunt protejați.”

Fakir Mohamed Osman, de la South West Trading Standards Service, a spus că autoritățile au luat foarte în serios aceste încălcări.

„Programul de prevenire a toxiinfecțiilor alimentare cu Salmonella este derulat cu un motiv: protejarea publicului. Vor fi cercetați producătorii suspectați că nu au efectuat testarea cerută.

„Acțiunile inculpatului au reprezentat un risc real pentru sănătatea publică și sunt mulțumit că, datorită eforturilor noastre de colaborare cu Agenția pentru Standarde Alimentare, am reușit să luăm măsuri.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *