Condimentul nr. 1 împotriva constipației, potrivit dieteticienilor / Sporește eficiența enzimelor digestive și are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante

condiment, constipatie, dieteticieni, ghimbir Sursa foto: Pexels/Cup of Couple

Constipația este o problemă digestivă frecventă caracterizată prin mai puțin de trei scaune pe săptămână, cu scaune dure, uscate și greu de eliminat. Factori precum aportul scăzut de fibre, deshidratarea, anumite medicamente, călătoriile, îmbătrânirea, lipsa activității fizice, stresul și afecțiuni precum diabetul sau sindromul de intestin iritabil pot contribui la constipație, transmite EatingWell. Din fericire, cele mai multe cazuri pot fi tratate prin schimbări alimentare și de stil de viață, inclusiv prin adăugarea de condimente benefice.

Dieteticienii cu care a discutat sursa citată subliniază ghimbirul ca fiind un condiment excelent pentru ameliorarea constipației și susținerea sănătății digestive. Ghimbirul promovează mișcarea tractului digestiv prin încurajarea contracțiilor intestinale, crește acidul gastric și sporește eficiența enzimelor digestive. Acesta conține gingerol, cunoscut pentru beneficiile sale digestive, proprietăți antiinflamatoare și antioxidante. Pe lângă ameliorarea constipației, ghimbirul ajută la ameliorarea senzației de greață, a balonării și indigestiei.

Încorporarea ghimbirului în dietă poate fi o operațiune simplă. Ghimbirul proaspăt poate fi feliat sau ras în ceaiuri, tocănițe, marinate sau smoothie-uri. De asemenea, poate fi consumat murat, în brânzeturi cu ghimbir sau sub formă de pudră.

Rețete precum bolurile de orez cu susan, ghimbir, pepene galben și avocado, sucul de sfeclă roșie și ghimbir sau ceaiul de ghimbir sunt modalități excelente de a include ghimbirul în mese.

Pentru a promova în continuare mișcările intestinale regulate, este important să:

1. Vă hidratați corespunzător.

2. Faceți mișcare în mod regulat (150 de minute de activitate pe săptămână).

3. Creșteți aportul de fibre (25 de grame pe zi pentru femei, 31 de grame pentru bărbați) prin fructe, legume, cereale integrale, leguminoase, nuci și semințe.

4. Stabiliți o rutină de mers la toaletă dimineața.

5. Utilizați un scaun de toaletă pentru a facilita mișcările intestinale.

Ghimbirul este în general sigur pentru majoritatea oamenilor, dar dozele mari pot provoca disconfort.

Dacă nu vă place ghimbirul, puteți încerca să consumați semințe de fenicul, ceai de senna, migdale sau tărâțele de psyllium.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *