Rețeta de mic dejun propusă de Good Food este delicioasă, dincolo de faptul că e sățioasă și sănătoasă. Bananele sunt întotdeauna o alegere excelentă pentru micul dejun, iar alături de aceste clătite proteice făcute din ovăz, ouă și pudră proteică, oferă o masă completă de mic dejun.
Ingrediente
- 3 ouă
- 75 g fulgi de ovăz
- 1 banană mare, bine coaptă
- 2 linguri de pudră proteică (orice tip)
- 2 linguri de lapte (orice tip)
- 1 lingură de praf de copt
- ¼ linguriță de scorțișoară măcinată
- ulei (pentru tigaie)
Pentru servire
- Iaurt grecesc, banane feliate și sirop de arțar
Metodă de preparare
Pune ouăle, fulgii de ovăz, banana, pudra proteică, laptele, praful de copt și scorțișoara într-un blender. Mixează timp de 1-2 minute, până când obții o compoziție omogenă. Verifică dacă fulgii de ovăz s-au măcinat complet; dacă nu, mai mixează încă un minut.
Încălzește o picătură de ulei într-o tigaie. Toarnă sau folosește un polonic pentru a pune în tigaie 2-3 porții mici de aluat, lăsând spațiu între ele pentru a se extinde. Gătește-le timp de 1-2 minute, până când apar bule la suprafață și partea de dedesubt devine aurie. Întoarce-le și mai gătește-le încă un minut, până când sunt complet coapte. Transferă clătitele într-un cuptor cald și repetă procesul cu restul aluatului.
Servește clătitele cu o lingură de iaurt grecesc, felii de banane și sirop de arțar.