Cei șapte chefi care vor juriza Selecția Națională Bocuse d’Or România 2025 au fost anunțați, panelul internațional reunind profesioniști cu un palmares impresionant în Italia, Letonia, Germania, Ungaria, Polonia, Canada și România.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Potrivit organizatorilor, juriul de degustare este format din:
- Chef Gianluca Tomasi (Italia), fost Team Chef al Echipei Naționale a Bucătarilor Italieni, jurat Worldchefs și laureat Grand Cordon d’Or, cu peste trei decenii de excelență culinară.
- Chef Svetlana Riškova (Letonia), președintele Bocuse d’Or Letonia, fondatoare a Academiei Bocuse d’Or Letonia și una dintre cele mai influente figuri ale gastronomiei baltice.
- Chef Frank Widmann (Germania), președinte al juriului IKA Culinary Olympics 2024, Team Manager al Echipei Naționale a Bucătarilor Germani și deținător al unui Green Michelin Star.
- Chef István Veres (Ungaria/România), originar din Târgu Secuiesc, fost chef la Babel Budapesta, unde a obținut o stea Michelin în 2019. A câștigat finala maghiară Bocuse d’Or și a reprezentat Ungaria la finala mondială din 2021.
- Chef Peter Bartosz (Polonia), Vicepreședinte al Asociației Poloneze a Bucătarilor și Cofetarilor, antrenor al naționalei juniorilor și multiplu medaliat internațional.
- Chef Henrik Sebok CMC (Canada), unul dintre puținii Certified Master Chefs din lume, cu o carieră de peste 30 de ani și colaborări cu numeroși chefi Michelin.
- Chef Nico Lontras (România), pionier al noii bucătării românești, Chef of the Year în Irlanda și laureat al numeroaselor competiții internaționale.
Pe lângă acest juriu, competiția va beneficia și de un juriu tehnic alcătuit din chefi români cu experiență în HoReCa, care va fi anunțat în perioada următoare.
Selecția Națională Bocuse d’Or România 2025 reprezintă primul pas oficial al României în cel mai prestigios circuit culinar din lume, oferind echipelor participante șansa de a concura la cel mai înalt nivel internațional și de a demonstra potențialul bucătăriei românești contemporane.
Evenimentul beneficiază de sprijinul unor parteneri majori din industrie și de o rețea extinsă de parteneri media, printre care și G4Food.

Foto: Nicolas Reynaud





