Acest mousse de ciocolată propus de allrecipes este cea mai ușoară metodă din toate timpurile, de a prepara un desert. De aceea este perfectă pentru începători, dar chiar și experții ar putea să fie atenți, deoarece această tehnică produce cea mai delicioasă, cea mai perfectă textură de mousse.
Unul dintre secretele acestei metode simplificate este să aveți un bol metalic pe care îl puteți așeza direct pe sursa de căldură. Dacă nu aveți, puteți folosi o cratiță, dar va fi mult mai dificil să ajungeți cu telul în colțurile acesteia.
Alte sfaturi esențiale: folosiți ciocolată de calitate (evident) și nu bateți prea mult frișca. Fie că sunteți începător și încercați această rețetă pentru prima dată, fie că sunteți un expert care dorește să economisească timp, cred că acesta este mousse-ul de ciocolată perfect și sper cu adevărat să îl încercați cât mai curând.
Ingrediente
- 100 g ciocolată neagră (ideal 62% cacao)
- 1 lingură unt nesărat
- 2 gălbenușuri de ou
- 1 lingură zahăr
- ¼ cană apă
- 1 vârf de cuțit de sare
- 120 ml smântână pentru frișcă rece (păstrați-o în frigider până începeți să o bateți)
Mod de preparare
- Rupeți sau tocați ciocolata în bucăți mici și lăsați-o deoparte împreună cu untul.
- Adăugați gălbenușurile, zahărul, apa și sarea într-un bol metalic. Gătiți, bătând continuu, direct pe aburi, la foc mediu-mic, până când amestecul devine gros, spumos și fierbinte la atingere (63-65°C). Acest amestec poate fi gătit și într-o cratiță, dar asigurați-vă că telul ajunge în colțurile cratiței pentru a preveni lipirea oului.
- După ce amestecul de gălbenușuri s-a îngroșat și este fierbinte, adăugați ciocolata și untul și bateți până când toată ciocolata este complet topită. Lăsați să se răcească câteva minute pe blatul de lucru, amestecând din când în când pentru a ajuta la răcirea amestecului până la temperatura camerei. Amestecul de ciocolată nu trebuie adăugat în frișcă atunci când este încă cald, dar dacă se lasă prea mult timp să se răcească, amestecul se poate întări prea mult pentru a putea fi încorporat în frișcă.
- Bateți smântâna rece până când capătă consistența de frișcă. Dacă o bateți prea mult, se va separa și textura finală va fi granuloasă.
- Transferați aproximativ 1/3 din amestecul de ciocolată în frișca bătută. Amestecați ușor cu o spatulă până când se încorporează aproape complet. Adăugați treptat restul de ciocolată, încercând să păstrați cât mai mult aer în amestec.
- Transferați în 4 cupe de servire, acoperiți și lăsați la frigider pentru cel puțin 1 oră înainte de a servi.