Acestă prăjitură rapidă cu prune propusă de Consânzene pare a fi ceva diferit de checurile obișnuite, deși principiul de bază este asemănător. Partea bună e că avem nevoie doar de câteva minute să o pregătim și nu prea multe ingrediente.
Avem nevoie de:
– 150 g de zahăr
– 150 g de ricotta
– o linguriță de scorțișoară măcinată
– 2 lingurițe de vanilie
– 110 ml de ulei
– 50 ml de apă
– o linguriță coajă de lămâie (netratată)
– 125 g de făină
– praf de copt
– 3-4 prune
– 2 linguri zahăr.
Ce avem de făcut:
Partea și mai bună e că nu avem nevoie de o mulțime de vase pentru a prepara această prăjitură rapidă cu prune. E suficient un bol în care punem ingredientele în următoarea ordine: ricotta, zahăr, scorțișoară și vanilie, coajă de lămâie, ulei, apă și făina amestecată deja cu praful de copt.
Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, punem pe deasupra felii de prune și presăram zahăr pe toată prăjitură.
Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute sau până când trece testul scobitorii).