Ceva dulce | Brioșe fără făină și fără zahăr / Rețeta cu dovleac și ciocolată

Briose cu dovleac, fără făină Foto: Freepik

Pentru că tot e toamnă și dovleacul este „vedeta” sezonului, hai să preparăm o porție bună de brioșe cu dovleac. Bine, fie și cu ciocolată, că de aia-i zicem „ceva dulce”. Rețeta este propusă de ABC și este una relativ simplă. Fără făină și fără zahăr, am putea spune că este și sănătoasă.

Ingrediente

  • 150 g migdale
  • 300 g dovleac copt prăjit
  • 4 ouă
  • 100 g curmale hidratate
  • 1 plic drojdie uscată
  • Un praf de ghimbir
  • Puțină scorțișoară (după gust)
  • 80 de grame ciocolata (chips-uri)

Cum procedăm

Primul lucru pe care îl vom face este să zdrobim migdalele. Odată ce le-am zdrobit, vom adăuga restul ingredientelor în vasul unui blender.

Adăugăm dovleacul copt (fără coajă), cele patru ouă, curmalele hidratate (fără sâmburi), praful de copt, puțin ghimbir și scorțișoara. Odată ce ingredientele au fost introduse, le mixăm până când obținem o textură omogenă.

Adăugăm apoi fulgii de ciocolată, dar nu mai măcinăm. Acum amestecăm cu o spatulă pentru ca chipsurile de ciocolată să se împrăștie uniform în aluatul nostru.

Distribuim acest amestec de brioșe fără făină în formele de brioșe și le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și le coacem pentru aproximativ 20-25 de minute.

Odată ce s-au răcit, le putem scoate și vom avea brioșe delicioase cu dovleac și cacao.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *