Centre ilegale de prelucrare a ciupercilor comestibile din Suceava, amendate cu 360.000 de lei de Garda de Mediu

Ciuperci Foto: Dreamstime

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) – Direcţia Controlul Biodiversităţii, Biosecurităţii şi Ariilor Protejate au aplicat amenzi în valoare totală de 360.000 de lei unor societăţi comerciale din judeţul Suceava care prelucrau ilegal ciuperci comestibile, conform unei postări publicată, vineri, pe pagina oficială de Facebook a instituţiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Potrivit sursei citate, în urma controalelor derulate în perioada 1-6 iunie la şase societăţi comerciale din judeţul Suceava, care desfăşurau activităţi de colectare, prelucrare şi conservare a plantelor, fructelor de pădure şi ciupercilor comestibile, s-a descoperi faptul că centrele de prelucrare nu erau autorizate din punct de vedere al protecţiei mediului, transmite Agerpres.

Ca urmare, au fost aplicate şase amenzi a câte 60.000 lei pentru fiecare societate, fiind emise, totodată, măsuri de suspendare a activităţii până la obţinerea autorizaţiei de mediu. De asemenea, s-au emis 30 de măsuri de remediere a neconformităţilor.

GNM atrage atenţia că desfăşurarea de activităţi fără reglementare de mediu este ilegală şi periculoasă pentru natură şi sănătatea publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *