Cei mai buni 16 bucătari din țară se duelează pentru trofeul „Arena Bucătarilor” și premii de 80.000 de lei

„Arena bucătarilor” are premii de 80.000 de lei FOTO: Selgros - Arena bucătarilor

Cea mai prestigioasă competiție culinară din România, „Arena Bucătarilor”, organizată de Selgros România, ajunge în acest weekend la etapa decisivă. Pe 8 și 9 noiembrie, la Hala Laminor din Capitală, 16 dintre cei mai talentați bucătari români își vor demonstra măiestria în fața unui juriu internațional.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Evenimentul are loc în cadrul târgului FoodService & Hospitality Expo 2025, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate profesioniștilor din domeniul HoReCa din Europa de Sud-Est.
„Arena Bucătarilor este o sărbătoare a talentului și pasiunii pentru gastronomie. Evenimentul aduce în prim-plan excelența culinară și spiritul de competiție al celor mai îndrăzneți Chefi din România”, a declarat Robert Hellwagner, CEO Selgros România.

Competiția între talent și precizie

Concursul se adresează exclusiv bucătarilor profesioniști, confirmați de restaurante, hoteluri sau instituții de învățământ de profil. Evaluarea acestora este făcută de un juriu internațional format din Chefi de renume din țările în care activează grupul Transgourmet, compania-mamă a Selgros.
Cei 16 semifinaliști vor concura în două runde, între orele 09:00 – 13:10 și 14:00 – 18:10.

În prima semifinală vor participa Adam Filip, Borleanu Ștefan, Botezatu Neculai, Cozma Dănuț Bogdan, Doloca Ralph, Dragomir Mihai, Eftenie-Ionetecu Ilie Nicolae și Kerekes Cătălin. În cea de-a doua rundă vor intra Neamțu Laurențiu, Orzan Florin, Petre Mihai Robert, Popa Claudiu Ioan, Pușcaș Ilie, Șerban Daniel Cosmin, Ticușan Cristian Robert și Vreme Alexandru.

Fiecare concurent va pregăti în fața juriului preparatul cu care s-a calificat în competiție, respectând fișa tehnică stabilită de organizatori. Ingredientele impuse în această etapă sunt pui întreg, pipote de pui, cartofi, castraveți și cardamom – o combinație care pune la încercare creativitatea și tehnica fiecărui Chef.

Marea finală și premiile puse în joc

Cei mai buni opt bucătari se vor califica în marea finală, programată duminică, 9 noiembrie. Trofeul „Arena Bucătarilor” va fi acordat celui care va reuși să impresioneze juriul prin gust, originalitate și prezentare.

Premiile totale ajung la 80.000 de lei, dintre care 40.000 de lei pentru locul I, 25.000 de lei pentru locul II și 15.000 de lei pentru locul III.
În finală, participanții vor lucra cu ingrediente impuse: picanha, coadă de vită, piper boabe Tellichery de la Fuchs și țelină, elemente care vor testa echilibrul și rafinamentul gastronomic al fiecăruia.
Competiția și festivitatea de premiere pot fi urmărite live pe paginile de Facebook și YouTube ale Selgros România.

Un eveniment de referință pentru HoReCa

Ediția din 2025 reunește un număr impresionant de parteneri din industria alimentară și echipamente profesionale, printre care Cocorico, Wau, Conti Grup, Coca-Cola, Olympus, Haier, Unilever Food Solutions și Fuchs.

„Arena Bucătarilor nu este doar o competiție, ci un simbol al profesionalismului și al pasiunii pentru gastronomie”, au transmis organizatorii. „Prin acest eveniment, ne dorim să inspirăm o nouă generație de bucătari care privesc gătitul ca pe o formă de artă.”
Detalii complete despre competiție și regulamentul oficial sunt disponibile pe site-ul www.selgros.ro/arena-bucatarilor-2025.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *