Medicii cardiologi greci îi îndeamnă pe pacienți la reținere, în timpul sărbătorilor de Paște, notează publicația ekhatimerini.com.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Societatea Elenă de Cardiologie îi sfătuiește pe bolnavii de inimă să se lipsească de sare, să nu consume pielea și grăsimea de miel sau ied și să servească o mică gustare înainte de masa principală, pentru a evita surprizele neplăcute în ziua de Paști.
Mai exact, profesorul de cardiologie și președintele Societății Elene de Cardiologie, Giorgos Kochiadakis, recomandă o abordare atentă a meselor de Paște, în special de cei care au urmat postul de 40 de zile și de pacienții cu o inimă suferindă.
Un obicei alimentar bine înrădăcinat este acela de a ciuguli din carnea de miel cât aceasta se află încă pe grătar sau la proțap. “Evitați-l! Dacă vreți să mâncați, așezați-vă la masă și așteptați ca friptura să fie servită și apoi bucurați-vă de aceasta, mestecând încet pentru o bună digestie și pentru a vă satura mai repede”, subliniază Kochiadakis.
Medicii recomandă, totodată, consumul unui fruct, inclusiv al câtorva nuci, cu puțin timp înainte de mesele principale, pentru a atenua foamea, precum și multă salată verde cu ulei de măsline virgin. Trebuie evitat consumul exagerat de cartofi, paste și pâine albă.