Medicii cardiologi greci îi îndeamnă pe pacienți la reținere, în timpul sărbătorilor de Paște, notează publicația ekhatimerini.com.
Societatea Elenă de Cardiologie îi sfătuiește pe bolnavii de inimă să se lipsească de sare, să nu consume pielea și grăsimea de miel sau ied și să servească o mică gustare înainte de masa principală, pentru a evita surprizele neplăcute în ziua de Paști.
Mai exact, profesorul de cardiologie și președintele Societății Elene de Cardiologie, Giorgos Kochiadakis, recomandă o abordare atentă a meselor de Paște, în special de cei care au urmat postul de 40 de zile și de pacienții cu o inimă suferindă.
Un obicei alimentar bine înrădăcinat este acela de a ciuguli din carnea de miel cât aceasta se află încă pe grătar sau la proțap. “Evitați-l! Dacă vreți să mâncați, așezați-vă la masă și așteptați ca friptura să fie servită și apoi bucurați-vă de aceasta, mestecând încet pentru o bună digestie și pentru a vă satura mai repede”, subliniază Kochiadakis.
Medicii recomandă, totodată, consumul unui fruct, inclusiv al câtorva nuci, cu puțin timp înainte de mesele principale, pentru a atenua foamea, precum și multă salată verde cu ulei de măsline virgin. Trebuie evitat consumul exagerat de cartofi, paste și pâine albă.