Cât de sigur este sigur să reutilizăm pungile de plastic? Reciclarea lor e importantă, dar uneori trebuie să le aruncăm după o singură utilizare

Pungile de plastic pot fi reutilizate Foto: Dreasmtime/Lightfieldstudiosprod

Fie că le folosești pentru a păstra resturile de mâncare, a congela porții de supă sau a simplifica pregătirea meselor, pungile de plastic sunt unele dintre cele mai versatile produse din bucătărie, potrivit eatingwell. Dar nu putem ignora problemele serioase cauzate de utilizarea excesivă și eliminarea necorespunzătoare a plasticului. Tot mai mulți americani consideră că poluarea cu plastic este o problemă gravă și, deși există numeroase alternative de depozitare fără plastic, mulți dintre noi încă ne bazăm pe pungile din plastic care se închid, deoarece sunt o opțiune accesibilă și ușor de găsit în bucătărie.

O soluție simplă pentru a reduce risipa de plastic este să reutilizăm pungile de plastic existente. Dar este sigur să le folosim de mai multe ori? Și, dacă da, care este cea mai bună metodă de a le curăța pentru a le prelungi durata de viață? Eatingwell a adresat aceste întrebări experților de la Ziploc, iar vestea bună este că da, pungile de plastic pot fi reutilizate în siguranță. Important este ca acestea să fie produse din material de calitate și rezistent.

Cum se curăță o pungă de plastic

Deși este sigur să reutilizăm pungile de plastic, acestea trebuie curățate între utilizări, atât pentru igienă, cât și pentru a elimina mirosurile persistente. Curățarea unei pungi care se poate închide este simplă: adaugă apă caldă și detergent de vase, închide-o și agită ușor apa cu săpun în interior, au explicat cei de la Ziploc.

Este important să nu fii prea agresiv în acest proces. Evită să întorci punga pe dos, deoarece acest lucru poate deteriora marginile lipite. Dacă se dezlipesc marginile, punga își va pierde eficiența și durata de viață va fi redusă.

Clătește bine, scutură excesul de apă și lasă punga deschisă să se usuce complet înainte de reutilizare”, au spus cei de la Ziploc. Nu ai nevoie de echipamente speciale pentru uscarea pungilor; poți folosi suportul de vase sau chiar bețe de frigărui pentru a le menține deschise și a permite circulația aerului.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Cum să prelungești durata de viață a unei pungi de plastic

Curățarea și uscarea corectă a pungilor de plastic sunt metode esențiale pentru a le prelungi durata de viață. Manevrează pungile cu grijă pentru a evita ruperea sau perforarea acestora. În funcție de ceea ce depozitezi în ele, pungile pot fi reutilizate de mai multe ori. Totuși, există cazuri în care este indicat să arunci punga după o singură utilizare.

„Nu recomandăm reutilizarea pungilor care au conținut carne crudă, pește, ouă sau alimente care pot provoca alergii, deoarece acest lucru poate reprezenta un risc pentru siguranța alimentară”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ziploc.

De asemenea, pungile folosite pentru congelare nu își pierd proprietățile. Cu toate acestea, alimentele foarte acide, cum ar fi sosul de roșii, pot cauza pete și pot reduce durata de viață a oricărui produs din plastic, inclusiv a pungilor.

Alternative la pungile de plastic

Dacă ești gata să renunți complet la pungile de plastic, există multe alternative accesibile. În ultimii ani, pungile și recipientele din silicon au devenit foarte populare. Unele sunt concepute pentru a fi utilizate direct din congelator în cuptor (până la 220°C) și apoi pe masă. Acestea pot fi curățate și în mașina de spălat vase.

Aceste produse sunt alternative excelente la pungile de plastic, dar au un cost mai ridicat. Alte opțiuni de depozitare refolosibile includ borcanele Mason și recipiente din sticlă. Multe dintre acestea sunt sigure pentru congelare. Dar trebuie utilizate cu atenție pentru a evita spargerea în cazul variațiilor bruște de temperatură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *