Dacă de la masa de anul nou v-au rămas resturi de mozarella, brânză proaspătă și aveți prin casă ceva paste, preparând acest mic dejun dulce veți face fericită toată familia. Adulții își vor aminti de budinca bunicii, iar copiii vor deveni dependenți de acest dulce cu puțin zahăr.
Ingrediente pentru budinca de tăieței:
Paste 200 de gr
Brânză dulce (mozzarella, brânză proaspătă, de vaci etc)
Smântână pentru frișcă (doar dacă brânza e uscată)
2-3 ouă
2 linguri de zahăr
Esență de vanilie 1 linguriță
Stafide (opțional)
Coajă de lămâie sau portocală bio.
Preparare
Se fierb pastele la jumătatea timpului înscris pe ambalaj, se scurg de apă. Separat se bat ouăle cu zahărul, se adaugă brânza rasă sau sfărâmată, vanilia și coaja de citirc, apoi pastele.
Se amestecă totul bine și se toarnă într-un vas potrivit pentru cuptor, uns în prealabil cu unt. Arată bine de asemenea în ramekine individuale.
Se pune budinca în cuptorul preâncălzit la 180 de gr pentru 30 de minute.
Se pudrează cu zahăr.