Budinca de tăieței cu brânză dulce, un mic dejun cu gust de copilărie și o modalitate de a refolosi resturi de brânză și paste

budinca Foto: G4Food

Dacă de la masa de anul nou v-au rămas resturi de mozarella, brânză proaspătă și aveți prin casă ceva paste, preparând acest mic dejun dulce veți face fericită toată familia. Adulții își vor aminti de budinca bunicii, iar copiii vor deveni dependenți de acest dulce cu puțin zahăr.

Ingrediente pentru budinca de tăieței:

Paste 200 de gr

Brânză dulce (mozzarella, brânză proaspătă, de vaci etc)

Smântână pentru frișcă (doar dacă brânza e uscată)

2-3 ouă

2 linguri de zahăr

Esență de vanilie 1 linguriță

Stafide (opțional)

Coajă de lămâie sau portocală bio.

Preparare

Se fierb pastele la jumătatea timpului înscris pe ambalaj, se scurg de apă. Separat se bat ouăle cu zahărul, se adaugă brânza rasă sau sfărâmată, vanilia și coaja de citirc, apoi pastele.

Se amestecă totul bine și se toarnă într-un vas potrivit pentru cuptor, uns în prealabil cu unt. Arată bine de asemenea în ramekine individuale.

Se pune budinca în cuptorul preâncălzit la 180 de gr pentru 30 de minute.

Se pudrează cu zahăr.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *