Este o budincă cremoasă și aromată dar preparată direct pe aragaz, fără a avea nevoie de cuptor, cu ingrediente pe care sigur le ai deja: lapte, ouă, zahăr, pe lângă orez. Un mic dejun de răsfăț sau chiar un desert simplu și reconfortant. E cam cum am face orez cu lapte dar cu ceva în plus, care face diferența. Mai jos o rețetă adaptată plecând de la o propunere a portalului allrecipes.com.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Ingrediente pentru 4 porții de budincă de orez
720 ml apă rece
285 g orez alb crud
960 ml lapte
135 g zahăr alb
3 g sare
2 ouă mari, bătute bine cu furculița
2oo g stafide aurii
30 g unt
5 ml extract de vanilie/ scorțișoară/coajă de lămâie
Procedeu
1.Pregătim toate ingredientele, pentru a le avea la îndemână.
2.Turnăm apa într-o cratiță și o aducem la punctul de fierbere, la foc mediu. Adăugăm orezul și reducem focul la mic, acoperim și lăsăm să fiarbă până când orezul devine fraged și lichidul este absorbit, circa un sfert de oră.
3.Transferăm într-o cratiță curată orezul fiert, 360 ml lapte, zahărul și sarea. Gătim la foc mediu, amestecând des, până când compoziția devine groasă și cremoasă, aproximativ 1o minute.
4.Adăugăm restul de 120 ml lapte, ouăle bine bătute și stafidele. Amestecăm bine, stingem focul, încorporăm untul și aromele și lăsăm sub capac alte 5 minute. În privința combinației aromatice, fiecare alege ce vrea, poate fi chiar o combinație a celor trei arome din lista de ingrediente.
5.Servim cald, în boluri. Se poate păstra până la 3 zile în frigider, încălzind pe flacăra redusă la minim. Și mai bine, la bain marie sau la microunde.

foto: allrecipes.com





