Brânzoaice de Brăila: Rețeta tradițională a lui Radu Anton Roman / Sunt numai bune pentru masa de Rusalii

Brânzoaice Sursa foto. Needpix.com

Brânzoaicele de Brăila, un preparat emblematic al gastronomiei românești, aduc pe masă gustul autentic al Bărăganului și al Dunării.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Această rețetă, consemnată de Radu Anton Roman în volumul „Poveștile bucătăriei românești”, transformă orice masă într-o adevărată sărbătoare a gustului românesc.

Aceste plăcinte sunt numai bune de pregătit pentru masa de Rusalii.

Brânzoaicele de Brăila. Rețetă:

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 1 kg făină

  • 3 ouă

  • 500 g unt

  • 250 g caș dulce

  • 100 g cașcaval

  • 250 ml lapte

  • 250 g telemea de Brăila (din cea cu piper în ea)

Pentru glazură:

  • 2 ouă

  • 200 g cașcaval ras

  • 200 ml smântână (opțional, după gust)

Mod de preparare:

Seara:

  • Se frământă toate ingredientele pentru aluat cât se poate de bine.

  • Se lasă la rece să respire o noapte întreagă.

Dimineața:

  • Se taie aluatul în forme la alegere (pătrate, cercuri, romburi).

Glazura:

  • Se bat ouăle.

  • Se ung brânzoaicele cu ou și se presară cu cașcaval ras.

Coacerea:

  • Se pun în cuptor la foc mic, până când se rumenesc frumos.

  • Se pot servi cu o cană de smântână alături.

Comentarii

  1. Poate n-ar fi stricat sa faceti voi reteta asta, ca sa nu mai luati poze de pe site-uri de stock photos.
    Nu mai zic de faptul ca indicatiile sunt cel putin incomplete – “dimineata se taie aluatul in forme la alegere” – nu cumva se intinde inainte? Cat de gros se intinde?
    Pentru cate persoane este reteta? Cate placinte ies din cele aproximativ 2.5 kg de ingrediente?
    Nu se pune sare deloc? Ne bazam pe sarea din telemea? Teelemeaua de proaspata sau maturata? Etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *