ANSVSA: Brânza servită la Balul Însuraţilor din Reghin, contaminată cu stafilococ coagulazo-pozitiv

branza vaci Sursa foto: Pexels

Brânza frământată care a fost servită ca aperitiv la Balul Însuraţilor din municipiul Reghin, acolo unde aproape 40 de persoane au necesitat îngrijiri medicale din cauza unei toxiinfecţii alimentare, fiind declanşat Planul Roşu de Intervenţie, a fost identificată ca fiind contaminată cu stafilococ coagulazo-pozitiv, potrivit unui buletin de analiză parţial, emis de Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor (LSVSA) Mureş, transmite Agerpres.

„Conform Buletinului de analiză parţial emis astăzi de Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor (L.S.V.S.A.) Mureş, unul dintre produsele servite ca aperitiv – brânza frământată – a fost identificat ca neconform, fiind contaminat cu Stafilococ coagulazo-pozitiv. Această contaminare ar putea fi cauza simptomelor manifestate de persoanele afectate. Ancheta epidemiologică este în plină desfăşurare, iar autorităţile competente continuă operaţiunile de igienizare şi dezinfecţie a spaţiilor de procesare şi depozitare a alimentelor. Reluarea activităţilor va fi posibilă doar după obţinerea unor rezultate conforme în urma testelor de sanitaţie”, a arătat, miercuri, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), într-un comunicat de presă.

Potrivit ANSVSA, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A.) Mureş au prelevat şi analizat 13 probe din alimentele şi băuturile servite în cadrul evenimentului “Balul Însuraţilor”, desfăşurat în Reghin, în 8 februarie 2025, în urma raportării unor simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.

„Menţionăm că, dintre cei aproximativ 350 de participanţi la eveniment, 37 de persoane au manifestat simptome precum greaţă, vărsături şi ameţeli, ceea ce a determinat activarea Planului Roşu de Intervenţie şi mobilizarea rapidă a resurselor medicale suplimentare”, a arătat ANSVSA, care a precizat că ancheta este în desfăşurare.

Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, general de brigadă Călin Handrea, a arătat luni, într-o conferinţă de presă, că Planul Roşu de intervenţie, elaborat în anul 2010, a fost activat pentru prima oară în acest judeţ, sâmbăta trecută, în cazul evenimentului de la Balului Însuraţilor din Reghin, când aproape 40 de persoane au necesitat intervenţie medicală în urma unei toxiinfecţii alimentare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

La nivelul judeţului Mureş, Planul Roşu de intervenţii se activează doar atunci când numărul de victime estimat în urma unui eveniment ajunge la 15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *