Brânza „Pérail” de producție franțuzească, din regiunea Aveyron, urmează să fie înscrisă în registrul de indicații geografice al Uniunii Europene, potrivit Regulamentului de punere în aplicare 1020 al Comisiei Europene publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, marți, 27 mai 2025.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Regulamentul intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
În Regulament este precizat că Fabrica de brânzeturi din Lémance, regiunea Aquitania, stabilită în afara ariei geografice delimitate definite în caietul de sarcini, a comercializat în mod legal produsul cu denumirea comercială „Pérail”, utilizând această denumire în mod continuu timp de peste cinci ani, și că acest aspect a fost invocat în cadrul procedurii naționale de opoziție.
Comisia Europeană a decis că fabrica în cauză este autorizată să utilizeze în continuare denumirea „Pérail” pentru o perioadă de tranziție de 5 ani de la intrarea în vigoare a prezentului regulament.
Brânza Pérail este o brânză franțuzească tradițională, originară din regiunea Aveyron, în sudul Franței. Acest sortiment de brânză este obținut din lapte de oaie (crud sau pasteurizat).
Textura este moale și cremoasă, cu pastă fină. Coaja este subțire, de tip înflorit, cu mucegai alb (similară cu cea a brânzei Camembert).
Forma este mică și rotundă, de obicei în jur de 10-12 cm în diametru. Maturarea durează, de regulă, între 2 și 4 săptămâni.