Dacă suntem în căutarea unei idei noi pentru un desert rapid de vară, cea mai simplă soluție în absolut o reprezintă bilele reci pe care le dăm puțin la frigider și sunt gata de servit. Pe modelul celor pe care le facem iarna din cozonacul care s-a uscat.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Secretul pentru o consistență reușită este acela ca partea cremoasă de ingrediente să hidrateze în manieră optimală partea cremoasă. În acest caz, făina de cocos rasă. O putem găsi cu granulație mai fină sau mai grosolană. Cea de a doua este preferabilă, pentru că oferă o textură mai plăcută desertului.
Nu trebuie decât să amestecăm iaurtul cu făina de cocos și puțin zahăr, să dăm formă și să dăm desertul reprezentat de aceste bile de cocos la frigider. Compoziția permite să le facem și cu umplutură la mijloc, dacă vrem, eventual, să propunem mai multe variante.
Ingrediente pentru 10 bile de cocos și iaurt
-
100 g iaurt grecesc alb integral
-
30 g nucă de cocos rasă
-
15 g zahăr brun integral
-
circa 2 linguri de fistic măcinat
Procedeu
Într-un bol de lucru, amestecăm întâi iaurtul grecesc cu zahărul, până când acesta se dizolvă complet. Este esențial să folosim iaurt grecesc pentru că este versiunea care conține cel mai puțin lichid.
Odată amestecate cele două ingrediente, adăugăm nuca de cocos și amalgamăm astfel încât să avem o compoziție uniformă. În mod normal, consistența ei ar trebui să fie cea optimă. Lăsăm compoziția la rece în figider câteva minute, apoi începem să dăm formă rotundă, cu mâinile, luând circa o linguriță cu vârf de fiecare dată. O mică notă de context: fiecare făină poate absorbi în mod diferit lichidul, așa că dacă e cazul mai adăugăm o lingură de făină.
Desertul este aproape gata. Trecem bilele prin fistic măcinat și dăm la frigider circa 1 oră, folosind hârtii pentru brioșe. Se pot păstra la frigider nu mai mult de două zile.
Versiunea cu fistic este doar una din posibilități, conferă și o notă estetică în plus. Putem folosi nuci sau alune de pădure măcinate sau chiar făină de cocos din care am folosit la compoziție. Dar le putem trece, foarte bine, și prin pudră de cacao.
Așa cum, la fel de bine, putem umple bilele cu cremă de ciocolată, cremă de fiscit sau cremă de lămâie.
Citește și:
Bomboane raw, fără cuptor, din banane, nuci și cacao