Nestle distruge două milioane de sticle de apă minerală Perrier din cauza unei contaminări bacteriene 27 mai Ioan Radu 0 comentarii
Brașov: Locuitorii din comuna Ucea s-au pronunţat prin referendum împotriva construirii unei stații de biogaz din deşeuri animaliere 27 mai Redacția 0 comentarii
SUA şi statele europene se gândesc să îşi vaccineze muncitorii expuşi la gripa aviară din sectoarele creşterii păsărilor şi lactatelor 27 mai Redacția 0 comentarii
Un nou studiu arată că turbinele eoliene nu afectează semnificativ agricultura 27 mai Redacția 0 comentarii
Balkan Dad, sârbul cu maiou și scobitoare, celebru pe rețelele de socializare, vine în România ca să ne promoveze gastronomia și are nevoie de ajutor / Autorul și jurnalistul Cosmin Dragomir se oferă voluntar 27 mai Ioan Radu 0 comentarii
Muște în mâncare sau legătura indezirabilă dintre agricultură și restaurantele din Ponteverda, Spania 26 mai George Mănescu 0 comentarii
Lucruri comestibile surprinzătoare care includ ingrediente obținute din petrol 26 mai Redacția 0 comentarii
Primăria Municipiului Giurgiu informează apicultorii că va face dezinsecție din avion 26 mai Ioan Radu 0 comentarii
Cântărețul Blake Shelton laudă un fermier în vârstă de 8 ani: „Sunt un mare fan” / Copilul preferă echipamentele John Deere, dar artistul e un „tip Kubota” 26 mai Ioan Radu 0 comentarii
De ce roșiile nu mai au gustul de altădată? Specialist: „Se apelează la fel de fel de tertipuri ca numărul de fructe să fie mai mare” / „Este foarte greu să ajungi la un optim între perisabilitatea produsului respectiv și calitatea lui” 26 mai Redacția 0 comentarii
Politica trece prin stomac: Industria fast-food l-ar putea da jos pe Biden / Big Mac-ul costă 18 dolari, un preț exagerat pentru cei obișnuiți să se aprovizioneze cu câțiva dolari 25 mai Redacția 2 comentarii
Masa dictatorilor: cu ce l-a servit Lukașenko pe Putin în recenta vizită a liderului rus în Belarus / Machanka cu clătite, cholodnik și draniki 25 mai Redacția 1 comentarii
FOTO: Nu știm ce gust au, dar plăcintele acestei artiste din Noua Zeelandă arată incredibil / Ce se întâmplă, în final, cu ele: „Am doi băieți adolescenți care sunt veșnic flămânzi” 25 mai Ioan Radu 0 comentarii
Tacos și burritos sunt sendvișuri? Un judecător din Indiana a decis că da 25 mai Adrian Popa 0 comentarii
Consiliul Concurenţei va lansa o variantă simplificată a Monitorului preţurilor / Platforma va include doar produsele de bază ale căror preţuri sunt plafonate 25 mai Redacția 0 comentarii
Apicultorii din zona Caransebeș, informați de primăria municipiului că va începe dezinsecția pe 28 mai / Lipsa acestor informări, o mare problemă pentru producătorii de miere 25 mai Ioan Radu 0 comentarii
Festivalul Mediteranean, organizat în acest weekend la Brașov pe malul Lacului Noua 25 mai Ioan Radu 0 comentarii
Studiu: Consumul de cafea ar putea ajuta la protejarea împotriva bolii Parkinson 25 mai Redacția 0 comentarii
Carne de calitate, două tipuri de salsa și o rețetă simplă: Cum a câștigat un stand de taco din capitala Mexicului o stea Michelin 25 mai Redacția 0 comentarii
Cercetătorul și autorul Dan C. Vodnar demontează 3 mituri culinare: Culoarea cojii de ou nu contează, legumele congelate sunt bune, zahărul brun nu este neapărat mai sănătos 24 mai Cosmin Dragomir 0 comentarii
Președintele Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii spune că trufele ar trebui să fie protejate prin lege 24 mai Redacția 0 comentarii
București: Ziua mondială a albinelor, marcată în weekend cu ateliere pentru copii, consursuri şi spectacole în Parcul Alexandru Ioan Cuza 24 mai Redacția 0 comentarii
Micotoxină depistată într-un produs alimentar românesc ajuns pe piața olandeză 24 mai George Mănescu 0 comentarii
Cum găsești o mireasă? Problema care îi afectează pe fermierii tineri din India 24 mai Ioan Radu 0 comentarii
Fermierii din Sălaj au primit despăgubiri de aproape 50.000 de lei în 2023 pentru gabubele produse de urşi şi lupi 24 mai Redacția 0 comentarii
Viitorul gestionării crizelor în agricultura UE, punct important pe agenda Consiliului AgriFish din 27 mai 24 mai Redacția 0 comentarii
Inteligența artificială a Google i-a recomandat unui utilizator să folosească lipici pentru ca brânza să rămână lipită pe pizza 24 mai Redacția 0 comentarii
VIDEO Mariana Bogaciu produce, la Fabrica de Clăbuc, cosmetice bazate pe lapte de capră, mușețel și conservanți vegetali: „Încerc să readuc în actualitatea cotidiană buruienile din grădina bunicii” 24 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
Rețete italiene. Spaghetti alla carbonara, poveste și mit, cu variante pentru toate gusturile 23 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Micii românești au ajuns în Peru, în meniul restaurantului Manos Rumanas / Muștarul, înlocuit cu sosuri locale 23 mai Ioan Radu 1 comentarii
Lumea se îndreaptă spre al patrulea an de deficit de boabe de cafea robusta din care se produce cafeaua instant / Recolta Vietnamului, cea mai mică din ultimii 13 ani 23 mai Redacția 0 comentarii
Australia raportează un nou caz de gripă aviară la o fermă avicolă / Virusul detectat în statul Victoria este din tulpina înalt patogenă H7N3 23 mai Redacția 0 comentarii
Un chef palestinian a publicat o carte despre bucătăria din Betleem / Editorul evreu a insistat ca volumul să fie publicat în această perioadă: „Acum cartea are chiar mai multă semnificație” 23 mai Ioan Radu 0 comentarii
Ioan-Cosmin Herța, apicultor ale cărui produse au ajuns pe masa Papei, despre importurile din China și alte state: „Miere spălată” / Mierea adevărată e un medicament / „Nu poți să extinzi piața pe partea de ecologic, pentru că te lovești de pesticide!” 23 mai Andreea Drăghici 1 comentarii
UE a amendat cu 337,5 milioane de euro producătorul Oreo, compania Mondelez / Gigantul, acuzat că a limitat vânzările transfrontaliere pentru a menține prețurile ridicate 23 mai Redacția 0 comentarii
Oase de mamut, descoperite de un producător de vin din Austria care își renova pivnița 23 mai Redacția 0 comentarii
Un mare producător de ouă din SUA concediază sute de persoane din cauza gripei aviare 23 mai Ioan Radu 0 comentarii
Top 3 mituri culinare combătute de Dan C. Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii Alimentare 23 mai Cosmin Dragomir 1 comentarii
„Industrializarea Porcului: De la Fermă la Furculiță”, conferință internațională organizată la Timișoara / Dr. Abraham, colaboratorul G4Food, va vorbi despre valorificarea producției 22 mai George Mănescu 0 comentarii
Cum poate aplica fiecare principiile blue zone ca să trăiască mai bine, mai mult și mai sănătos 22 mai Mihaela Găneț 1 comentarii
România este a 15-a piaţă de desfacere a produselor agroalimentare italiene la nivel mondial / În Europa de Est ne depășesc doar Polonia şi Grecia 22 mai Redacția 0 comentarii
De ce cad fructele din pomi fără să ajungă la maturitate? / Diferența dintre avortare și efectele stresului termic / Cât de eficiente sunt soluțiile anti-îngheț 22 mai George Mănescu 0 comentarii
Ministerul Apărării britanic: În aprilie 2024, Ucraina a exportat cel mai mare volum de cereale și semințe oleaginoase de la izbucnirea războiului, ajungând la 6,6 milioane de tone 22 mai Redacția 0 comentarii
Dr. Oetker România vinde afacerea cu produse din soia Inedit către The New Originals Company, o companie a holdingului de investiții Raiffeisen 22 mai Economedia 0 comentarii
AFIR va finanța cu 35 de milioane de euro construcția de drumuri agricole şi comunale 22 mai Redacția 0 comentarii
Ca „Yin și Yang”: 10 perechi de alimente care merg foarte bine împreună 22 mai Ioan Radu 0 comentarii
Un cargobot cu vele moderne, care transportă soia, a încheiat cu succes perioada de șase luni de teste / Nava a economist a trei tone de combustibil pe zi 22 mai Redacția 0 comentarii
VIDEO Elena Stan, apicultor: „E important să-i dai omului mierea așa cum ți-o dă și ție albina” / „Omul o ia ca pe medicament, nu că-i e foame” / „La floarea-soarelui chiar nu ne mai primesc [agricultorii]” 22 mai Andreea Drăghici 1 comentarii
Ion Bodnariu a pus cariera de inginer în cui pentru a se dedica apiculturii: Albina este o ființă miraculoasă care, paradoxal, nu are în activitatea ei nimic dăunător 22 mai Andreea Drăghici 0 comentarii