Botănoiu (Guvern), la lansarea ghidului de bune practici Climate Paths: Cercetarea înseamnă destul de mult pentru mine, ca fermier; tehnologiile noi ajută agricultura 18 februarie Redacția 0 comentarii
„Este important să putem să savurăm ceea ce mâncăm”. Un psihoterapeut explică de ce educația alimentară trebuie să țintească și latura emotivă a mâncatului 18 februarie Redacția 0 comentarii
Industria de morărit din UK, o afacere de 2 miliarde de lire sterline în 2024 18 februarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Analiză: În ciuda subvențiilor UE și a măsurilor de sprijin, sectorul agricol românesc continuă să fie dominat de ferme de subzistență și productivitate scăzută 17 februarie Redacția 0 comentarii
Se poate congela brânza? Care brânzeturi pot îngheța fără să își modifice structura și care e mai bine să le consumăm proaspete 16 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 20705 vizualizări
Marile branduri de modă investesc tot mai mult în industria HoReCa. Cele mai răsunătoare nume care au deschid restaurante în marile orașe 16 februarie Redacția 0 comentarii
Comerțul cu produse agricole dintre Ucraina și UE a crescut cu 3% anul trecut 13 februarie Redacția 0 comentarii
Merele moldovenești nu mai pot ieși peste frontieră înspre Federația Rusă, iar producătorii privesc spre piețele din UE 13 februarie Redacția 0 comentarii
500 de kituri conținând 7500 de plicuri cu semințe au fost distribuite gratuit de Banca de Resurse Vegetale Genetice (BRGV) Buzău 13 februarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Ce legume și fructe găsim iarna într-o piață centrală din România. Cât e import și câte produse autohtone sunt pe tarabe? 13 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Prima locație Armani/Caffè deschisă în China. Holdingul designerului vestimentar deține 24 de locații HoReCa în întreaga lume 12 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | „Produs în Spania”: Câte dintre produsele vândute în supermarketurile străine din Barcelona sunt naționale sau de km 0 / O discuție care depășește granițele Europei de Est și Centrale 12 februarie Ioana Costescu 0 comentarii 2239 vizualizări
70% din prețul cafelei este rezultatul speculațiilor investitorilor, spune Andrea Illy, CEO al Illycaffè din Italia. „Tot ce se produce într-un an se vinde într-o lună” 12 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
OPINIE | Politică și mâncare: Vestea demisiei lui Klaus Iohannis, primită după un prânz cu vită, legume, creveți și orez servit la un fast food asiatic 12 februarie Filip Constantin 0 comentarii
INS: Record de importuri alimentare în România, în 2024, în creștere constantă începând cu 2018 11 februarie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ | Boicotarea supermarketurilor și mitul străinului, o afacere politică pentru pro-ruși, naziști și Călin Georgescu / Asemănările dintre acțiunea din zilele noastre și boicotul declanșat de naziști în 1933 împotriva magazinelor evreiești este izbitoare 11 februarie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ | Acordul UE cu Mercosur, un sprijin sau o piatră de moară pentru fermierii europeni? / Daniel Buda (europarlamentar): „Există riscul să devenim dependenți de importul de alimente din afara Uniunii Europene” / Ce soluții există 11 februarie Anamaria Ionescu 0 comentarii
Mișcarea de boicot la adresa supermarketurilor nu a pornit din România: Mobilizări similare au loc și în alte țări din Balcani / În Bulgaria, boicotul este sprijinit de organizația pensionarilor / În Muntenegru, șeful guvernului sprijină boicotul / Guvernul din Slovacia, deschis cooperării cu Putin, vrea limitarea puterii marilor retaileri în UE 10 februarie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ LA RAFT | De unde provine zahărul comercializat în marile rețele de magazine din România 10 februarie Andreea Drăghici 1 comentarii 17431 vizualizări
Cum se adaptează restaurantele și cafenelele din Statele Unite la ouăle tot mai puțin accesibile din cauza gripei aviare 9 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
De ce crește prețul cafelei? Toți factorii care au contribuit în ultimii ani la fluctuațiile de preț ale celei mai traficate mărfuri din lume 8 februarie Redacția 0 comentarii
EXCLUSIV | De ce nu beneficiază elevii de programul „Miere în școli” / Odiseea legii aflate în vigoare de 19 ani, dar neaplicată / „E clar ca nu vorbim de raționamente economice, ci de raționamente pur politice” 7 februarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
OPINIE | Călin Georgescu și susținătorii lui boicotează agricultura și industria agroalimentară din România 6 februarie Filip Constantin 4 comentarii 2031 vizualizări
PepsiCo raportează venituri trimestriale sub aşteptări şi prognozează un profit anual mai slab decât estimările pentru 2025 5 februarie Redacția 0 comentarii
Niște semințe aparent banale, pe care de obicei le aruncăm, sunt un concentrat de sănătate și conțin în principal proteine, vitamine și uleiuri sănătoase 4 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
11 propuneri ale agronomilor italieni trimise la Bruxelles, gândite să îmbunătățească politicile agricole comunitare 4 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum putem spori potențialul și practicitatea unui air fryer adăugând înăuntru hârtie de copt 4 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 12294 vizualizări
Cum va arata bugetul agriculturii în 2025? Toate informațiile despre proiectul trimis la Parlament/ Direcțiile pentru 2025/ Scădere de 5,76% față de anul anterior 4 februarie Redacția 0 comentarii
Mierea românească, o industrie cu tradiție, dar cu provocări tot mai mari / Marius Marinescu (Asociația Crescătorilor de Albine): „Lanțurile de magazine preferă produse ieftine fără calitate, în detrimentul produselor românești de calitate, dar desigur, la prețuri ceva mai mari” 4 februarie Anamaria Ionescu 1 comentarii 2646 vizualizări
Rata anuală a inflației din Turcia a scăzut la cel mai redus nivel din ultimele 19 luni / Creşterea preţurilor la alimente şi băuturi nealcoolice s-a atenuat considerabil 3 februarie Redacția 0 comentarii
OPINIE | Exportul de grâu românesc, o necesitate favorabilă fermierilor / Consumul intern, o treime din producția națională / Tema procesării, folosită pentru anumite interese economice 3 februarie Filip Constantin 0 comentarii
Patronatele din industria ospitalităţii solicită majorarea bugetului de promovare turistică a României la 4 milioane de euro în 2025. În 2024 bugetul a fost puțin peste 1 milion 2 februarie Redacția 0 comentarii
ANM: Procesele de creștere și dezvoltare la culturile de rapiţă, orz şi grâu de toamnă s-ar putea relua lent pe fondul temperaturilor mai ridicate 2 februarie Redacția 0 comentarii
Pâinea făcută în casă este o invenție modernă, aproape un lux pe care în trecut oamenii nu și-l puteau permite, aflăm dintr-o carte dedicată istoriei celui mai vechi aliment al omenirii 24 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii 14184 vizualizări
Americanii se pregătesc să plătească mai mult pe avocado, cafea și alte mărfuri din afară, după promisiunea lui Trump de a taxa importurile. 15% din hrană provine din alte țări 23 ianuarie Redacția 0 comentarii
Camera Agricolă a Ungariei avertizează în legătură cu consecințele eventualei aderări a Ucrainei la UE 23 ianuarie Redacția 0 comentarii
Sondaj INSCOP: Majoritatea românilor consideră că produsele agricole autohtone sunt mai puțin prezente pe rafturile marilor rețele comerciale din cauza preferinței retailerilor pentru produsele din import 21 ianuarie Redacția 0 comentarii
Brânzeturile sunt un univers care trebuie descoperit, cunoscut, înțeles. Un „affineur” italian propune un decalog esențial pentru a le putea degusta cum trebuie 21 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Supermarketuri fără case de marcat. Mai multe experimente au eșuat, dar altele merg înainte. Cum arată viitorul? 21 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
REI Grup: Autorităţile pregătesc alocări de peste două miliarde euro, fonduri nerambursabile, pentru investiţii în start-up-uri, în T1. 150 de milioane de euro, alocate pentru energie verde în agricultură 20 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cum au ajuns americanii să producă orez Texmati, Kasmati și Missimati pornind de la cunoscuta varietate indiană Basmati. Cât este de corectă practica de a „adopta” un produs tradițional al unei alte zone geografice? 16 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
ANALIZĂ | Anul 2025 se anunță tumultuos pentru agricultură. Experții prevăd prețuri scăzute la produsele de bază, evenimente meteo extreme și schimbări în politicile alimentare 16 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Meniuri personalizate și prețuri variabile. Previziuni de evoluție a sectorului HoReCa în 2025, conform unei analize The Fork 15 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Care este diferența dintre o cafea comercială și o specialty coffee? Ce are în plus cafeaua de specialitate? 15 ianuarie Redacția 0 comentarii 1115 vizualizări
Dimensiunea și tendințele pieței globale de semințe comerciale: Semințele modificate genetic (OMG) încep să domine piața globală / Porumbul tolerant la căldură, orezul rezistent la inundații și culturile care pot supraviețui în soluri saline, cele mai atractive culturi 15 ianuarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Vinul de lux a înregistrat o scădere drastică la vânzare în UK anul trecut, confirmând criza de sector la nivel internațional 14 ianuarie Redacția 0 comentarii
Am început să luăm contact cu bucătăria asiatică, unii o preferă înaintea tuturor celorlalte. Dar care sunt diferențele dintre cele mai aromate tipuri de orez, Basmati și Jasmine? 12 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cel mai mare studiu realizat până în prezent cu privire la legătura dintre dietă şi cancer. Rolul calciului, al cărnii și al alcoolului în cancerul intestinal 12 ianuarie Redacția 0 comentarii
Studiu recent al Universității Standford: Fibrele din alimentație stimulează producția de acizi grași cu lanț scurt în intestin, care modifică expresia genetică și protejează împotriva tumorilor 12 ianuarie Redacția 0 comentarii