Alimente care te energizează mai tare decât cafeaua

alimente energizante Sursa foto: Pexels

Dacă vrei să ai mai multă energie (cine nu vrea?), este o idee grozavă să te uiți la dieta ta, chiar dacă ești un pasionat băutor de cafea. Potrivit foodnetwork.ca, îți va fi ușor să te bucuri de alimente și rețete întregi, bogate într-o varietate de nutrienți, care stimulează energia, pentru a-ți oferi un plus de energie – în mod natural.

Bananele, o sursă de energie, ideale la micul dejun

Bananele conțin carbohidrați complecși, pentru o creștere constantă a zahărului din sânge, precum și o gamă de vitamine B, pentru creșterea energiei. Însoțite sau nu de o cafea, bananele ar trebui să facă parte din micul dejun, pentru a te menține energic toată ziua.

Spanacul, alimenti anti-oboseală

Nivelurile scăzute de fier te vor menține obosit, indiferent de câtă cafea bei. Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, sunt pline de fier. Combină-le cu o sursă de vitamina C, cum ar fi apa cu lămâie, pentru a crește absorbția fierului.

Fasolea și leguminoasele se digeră lent și te mențin energic întreaga zi

Carbohidrații cu digerare lentă găsiți în fasole și leguminoase se traduc prin niveluri susținute de energie pe tot parcursul zilei. De asemenea, fasolea și leguminoasele sunt bogate în fier și vitamine B, ce ajută la combaterea oboselii.

Ciocolata neagră conține teobromină, o substanță cu efect energizant

Ai citit bine: ciocolata! Compușii de teobromină din ciocolată sunt cei care îi conferă calități energizante. Alege o ciocolată cu cel puțin 70% cacao (sau alege pudră de cacao neîndulcită) pentru cel mai scăzut conținut de zahăr și cele mai mari efecte de stimulare a energiei.

Cireșele îți asigură un somn odihnitor

Dacă te trezești obosit, poate ar trebui să-ți evaluezi calitatea somnului. Un somn bun și odihnitor poate face minuni pentru nivelul de energie. Cireșele sunt o sursă naturală de melatonină, ajutându-te să adormi ușor, la ora potrivită, și să ai un somn neîntrerupt și odihnitor toată noaptea.

Iaurtul, sursă de probiotice și vitamine B, îți dă energie

Dintre toate super-alimentele, iaurtul este vedeta. O sursă de proteine și de minerale care stimulează energia, iaurtul (de preferință simplu, neîndulcit) reprezintă o modalitate cremoasă și delicioasă, fără cofeină, de a te energiza. De asemenea, iaurtul conține probiotice, care ajută la producerea vitaminelor B în intestin, necesare pentru producerea de energie.

Somonul îți stabilizează nivelul de energie

Bogat în acizi grași omega-3, ideali pentru inimă,  și a unui coeficient de proteine ​​impresionant, somonul te menține sătul pentru mai mult timp, stabilizând nivelul de energie pe tot parcursul zilei.

Cerealele integrale, ideale, dacă vrei să te simți energic

De la orez brun la mei, la grâu integral și la quinoa, cerealele integrale te vor menține energic  pe tot parcursul zilei, datorită vitaminelor B și carbohidraților complecși cu eliberare lentă.

Castraveții te mențin hidratat, deci, energic

Deshidratarea poate provoca oboseală gravă. Asigură-te că bei multă apă pe parcursul zilei și alege alimente cu conținut ridicat de apă. Castraveții crocanți sunt ideali, fie că sunt folosiți ca atare sau adăugați în salate.

Uleiul de cocos îți stabilizează energia

Conținând un tip special de grăsime, trigliceride cu lanț mediu, uleiul de nucă de cocos este popular în comunitatea celor preocupați de gătitul sănătos, atât pentru gustul său excelent, cât și pentru proprietățile de stabilizare a energiei. Folosește-l în loc de unt, pe pâine prăjită, pentru a sota legumele sau pentru copt.

Alimentele fermentate te ajută să ai energie

Te simți lent? Poate dorești să mănânci ceva…murat. Alimentele fermentate natural, cum ar fi varza murată, murăturile și iaurtul sunt o sursă de probiotice prietenoase cu stomacul tău. Probioticele îți mențin sistemul imunitar în formă maximă, produc vitamine B, care stimulează și te ajută să absorbi vitamine și minerale importante, producătoare de energie.

Cartofii dulci, stabilizează zahărul din sânge

Carbohidrații complecși cu digerare lentă din cartofii dulci țin foamea la distanță, stabilizează zahărul din sânge și îți oferă energie. Cartofii dulci sunt, de asemenea, o sursă excelentă de potasiu, făcându-i un aliment perfect pentru recuperarea după exerciții fizice.

Sparanghelul transformă carbohidrații în energie

Acest “tratament” – sparanghelul –  este plin de vitamine care transformă carbohidrații în energie utilizabilă. Poate fi adăugat  în meniul oricărei mese savuroase, de la micul dejun până la cină. Cel mai simplu, poți face o salată de paste cu sparanghel și lămâie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *