Bucureștiul se pregătește să primească la început de octombrie vizita unui nume important din gastronomia internațională. Chef Alexandre Bondoux, cel care a adus restaurantului francez La Côte Saint Jacques & Spa Relais & Châteaux două stele Michelin și Steaua Verde Michelin pentru sustenabilitate, va găti pentru prima dată în România.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Evenimentul are loc în contextul aniversării a 15 ani de existență a hotelului Epoque Hotel Relais & Châteaux, perioadă în care acesta a trecut de pragul de 300.000 de oaspeți și a fost distins cu premii internaționale, între care titlul de Romania’s Leading Boutique Hotel și, în 2025, MICHELIN Key pentru excelență în ospitalitate.

Două seri culinare în București
Pe 3 octombrie, restaurantul L’Atelier Relais & Châteaux găzduiește o cină „la patru mâini”, susținută de Alexandre Bondoux și Flaviu Mureșan, head chef al hotelului. Cei doi vor aduce împreună pe aceeași masă influențe românești și franțuzești.
A doua zi, pe 4 octombrie, este programată cina aniversară, structurată în șapte momente gastronomice. Printre preparatele propuse se află reinterpretări moderne precum Tagliatelle de sepie și konjac, într-o carbonara cu lapte afumat, dar și desertul Frunză de toamnă – un sablé fin cu alune cazette din Bourgogne și înghețată parfumată cu Baileys.
„Cele două cine propuse reflectă două direcții complementare: prima – un dialog între două culturi gastronomice, iar cea de-a doua – o experiență completă adusă din Franța în România, printr-un meniu semnat integral de un chef cu două stele Michelin și o abordare culinară exemplară, orientată spre sustenabilitate”, a declarat Diana Popescu, fondator și proprietar Epoque Hotel Relais & Châteaux.

Final de lună aniversară
Pe 9 octombrie, va fi lansat și noul meniu al restaurantului L’Atelier, conceput de chef Flaviu Mureșan. Acesta va marca, potrivit reprezentanților hotelului, „un nou capitol în povestea gastronomică Epoque, păstrând direcția de inovație, echilibru și eleganță”.
De-a lungul celor 15 ani de activitate, hotelul bucureștean a fost inclus în rețeaua Relais & Châteaux (2018), a obținut recunoașteri internaționale precum Best Urban Hotel in Europe & the Mediterranean (2024) și a devenit în 2025 parte din selecția oficială a Ghidului Michelin, prin distincția MICHELIN Key.
„Ospitalitatea nu este despre premii, este despre oameni. Prioritatea noastră a fost întotdeauna să facem ca fiecare oaspete care ne trece pragul să se simtă cu adevărat bine. Premiile vin ca o confirmare, dar satisfacția reală este legată de experiențele memorabile pe care reușim să le creăm, zi de zi”, a adăugat Diana Popescu.