Consumul de kiwi pentru pierderea în greutate este o opțiune bună, deoarece conține mai mulți nutrienți importanți și are un conținut scăzut de calorii. Iată, potrivit healthshots.com, cum poți să-l incluzi în dieta ta.
Cine ar fi crezut că un fruct delicios precum un kiwi ar putea fi folosit pentru a pierde kilogramele în plus? Nu numai că hidratează și are un gust bun, dar te poate ajuta și să te menții în formă. Consumul de kiwi pentru pierderea în greutate poate fi util, deoarece este bogat în fibre și vitamine. De asemenea, vă poate ajuta să vă stimulați metabolismul, permițându-vă să ardeți mai eficient caloriile. De asemenea, promovează sațietatea, ajutându-vă să vă simțiți mai plini pentru perioade lungi de timp, reducând în același timp aportul total de calorii. Cu toate acestea, fiți atenți când mâncați fructele, deoarece consumul excesiv poate avea și efecte secundare.
Ce este Kiwi?
Kiwi, cunoscut și sub denumirea de agrișă chinezească, este un fruct mic, de formă ovală, cu o coajă maro și pulpă verde strălucitoare, punctată cu semințe negre minuscule. Este originar din China și de atunci a devenit un fruct popular în întreaga lume, în special în Noua Zeelandă, unde este adesea legat de pasărea națională a țării. Fructele de kiwi sunt remarcate pentru aroma lor dulce si textura distinctă. Sunt bogate în vitamina C, K și fibre, ceea ce le face un adaos excelent pentru o dietă bine echilibrată. În ultima vreme, consumul de kiwi pentru pierderea în greutate a devenit o alegere tot mai populară pentru persoanele care își doresc acest lucru.
Iată cum te ajută kiwi să slăbești
Există câteva explicații pentru faptul că atunci când consumi kiwi vei pierde în greutate. Iată care sunt acestea și cum funcționează kiwi:
1. Kiwi este bogat în fibre – Kiwi conține cantități mari de fibre solubile și insolubile, potrivit unui studiu publicat în World Journal of Gastroenterology. Fibrele alimentare ajută la gestionarea greutății prin creșterea sațietății și reglarea digestiei. Astfel, prin reducerea obiceiurilor alimentare impulsive, consumați mai puține calorii, ceea ce contribuie la deficitul caloric necesar pentru pierderea în greutate.
2.Kiwi este bogat în nutrienți – Kiwi are un conținut scăzut de calorii, dar bogat în vitamine și minerale. Kiwi conține multă vitamina C, un antioxidant puternic care ajută la creșterea imunității și la formarea colagenului, așa cum se arată într-un studiu publicat în jurnalul Frontiers in Plant Science. Vitamina K, un alt mineral crucial, promovează coagularea sângelui și sănătatea oaselor. Este, de asemenea, bogat în potasiu, un electrolit necesar pentru tensiunea arterială normală și funcționarea neuronilor.
3.Kiwi îți echilibrează nivelul de zahăr din sânge – Kiwi are un indice glicemic (IG) scăzut, potrivit unui studiu publicat în Advances in Food and Nutrition Research, ceea ce înseamnă că eliberează lent zahăr în fluxul sanguin, evitând creșterea rapidă a glicemiei și accidentele ulterioare, care sunt frecvente în cazul persoanelor cu IG ridicat. Această livrare constantă de zahăr ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, scăzând probabilitatea de a avea pofte de zahăr și de a mânca în exces. Kiwi ajută la reglarea apetitului prin menținerea nivelului de glucoză constant, ceea ce face mai simplă limitarea dimensiunilor porțiilor și evitarea alimentației impulsive.
4.Kiwi este o sursă de hidratare a organismului – Kiwi are un conținut ridicat de apă, iar menținerea unui aport adecvat de apă este esențială pentru gestionarea cu succes a greutății. „Hidratarea adecvată ajută la eliminarea toxinelor din organism, promovând funcția sănătoasă a rinichilor și detoxifierea”, spune nutriționistul Alisha Jeswani. De asemenea, contribuie semnificativ la activități metabolice, cum ar fi producția de energie și absorbția nutriției. Menținerea hidratării vă poate ajuta corpul să ardă calorii și să digere nutrienții mai eficient, ajutându-vă să vă mențineți o greutate sănătoasă și o stare generală de bine.
Iată câteva idei despre cum să incluzi kiwi în dieta ta
- Bol cu kiwi la micul dejun: Combinați iaurtul, ovăzul și feliile proaspete de kiwi. Fibrele din kiwi te vor menține sătul pentru mai mult timp.
- Smoothie cu kiwi: Amestecați kiwi cu alte fructe, precum fructe de pădure sau banane, împreună cu iaurt sau lapte. Acest smoothie este o modalitate delicioasă și sănătoasă de a-ți începe ziua sau ca gustare după antrenament.
- Salată de kiwi: Adăugați felii de kiwi la salate pentru o explozie de aromă și o doză de vitamina C. Asortați-o cu verdeață cu frunze, nuci și un sos ușor.
- Parfait de iaurt cu kiwi: Combinați, într-un pahar, iaurt grecesc, granola și felii de kiwi. Acest parfait este o gustare perfectă și satisfăcătoare.
- Apă de… kiwi: Infuzați apă cu felii de kiwi, lămâie și frunze de mentă. Această băutură răcoritoare vă poate ajuta să rămâneți hidratat pe tot parcursul zilei.
- Înghețată pe băț, cu kiwi: Amestecați kiwi cu puțină apă sau iaurt și congelați totul în forme pentru înghețată pe băț.
- Pâine prăjită cu kiwi: Puneți avocado pe o felie de pâine prăjită , presărați deasupra semințe de chia și câteva felii de kiwi și aveți gata un mic dejun sau o gustare hrănitoare și sănătoasă.
- Budincă de semințe de chia și kiwi: Combinați semințele de chia cu lapte sau iaurt și lăsați amestecul să se întărească peste noapte. Dimineața, acoperiți-l cu felii de kiwi și un strop de miere.
- Salată de fructe cu kiwi: Creați o salată de fructe colorată și răcoritoare combinând kiwi cu alte fructe precum căpșuni, afine și mango.
Consumul de kiwi poate avea efecte secundare?
Kiwi este, în general, sigur pentru majoritatea oamenilor, dar consumul excesiv sau sensibilitatea unora pot duce la anumite efecte secundare.
Unii oameni pot prezenta reacții alergice la kiwi, în special cei alergici și la latex. Simptomele pot include erupții cutanate, mâncărime, umflături și, în cazuri severe, dificultăți de respirație.
Consumul excesiv de kiwi, în special pe stomacul gol, poate duce la probleme digestive precum diaree. Conținutul ridicat de fibre, deși este benefic, poate provoca, uneori, balonare sau gaze, la unele persoane, în special la cele cu sisteme digestive sensibile.
Este important să consumați kiwi cu moderație și să fiți conștienți de eventualele sensibilități sau alergii.