VIDEO Găinile cu picioare albastre (Pota Blava), specifice zonei din sudul Barcelonei, sunt printre puținele rase de păsări de curte care au supraviețuit fără a suferi încrucișări cu alte linii hibride, păstrându-și caracteristicile originare 8 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Reforme aduse de Politica Agricolă Comună în 2025: Ce trebuie să știe fermierii despre noile reglementări / Mai multă flexibilitate în acoperirea solului, reguli mai simple pentru rotația culturilor și sprijin financiar pentru fermele ecologice 8 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Erdogan face apel la cetățenii turci să boicoteze alimentele cu prețuri exagerate, în contextul unei inflații în scădere: „Cea mai mare armă împotriva oportuniștilor este exercitarea libertății de a nu cumpăra” 7 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Culoarea contează. Ce indicații ne poate da intensitatea cromatică a gălbenușului de ou. Sunt mai sănătoase cele portocalii? 6 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii 6550 vizualizări
Povestea unui primar-chef de lângă Parma care dăruiește salam artizanal din producția proprie celor care curăță albia Padului și atrage turiști în Parma Food Valley, într-o zonă care în anii ’60 fusese declarată defavorizată 6 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii 1949 vizualizări
Ce ne așteaptă în 2025, conform revistei „Science”: Din SUA soseşte o alarmă cu semnificaţie globală: evoluţia gripei aviare / Întrebarea este dacă va fi posibilă oprirea avansării unei probleme care, după masacrarea păsărilor de curte, afectează acum și bovinele și sectorul laptelui 6 ianuarie Redacția 0 comentarii
Nouă obligativitate la nivelul UE: Producătorii trebuie să indice pe ambalaj originea mai multor alimente. Pe listă sunt fructele uscate și oleaginoase, ciupercile necultivate, șofranul, caperele, fructele și legumele proaspete ambalate 6 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum a „umplut” foametea din India bibliotecile americane: Povestea fascinantă a „PL-480”, programul diplomatic menit să rezolve o criză alimentară care a ajuns să creeze o punte culturală între India și SUA 5 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Terenurile scoase din circuitul agricol, eligibile pentru subvenții pe suprafață, în anumite condiții – Ordin MADR 5 ianuarie Filip Constantin 0 comentarii
OPINIE Cine din sectorul agricol și pentru ce anume va plăti ”Taxa pe stâlp”? Câteva observații pe marginea ordonanței trenuleț, adoptată la finalul anului 2024 4 ianuarie Filip Constantin 0 comentarii
„Am realizat că există o poftă reală pentru peștele românesc. Păstrăvăriile de la munte sunt o resursă pe care nu reușim să o valorificăm suficient” – chef Marius Tudosiei (VIDEO) 4 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Vinurile roşii franţuzeşti se confruntă cu un declin accentuat din cauza modificării gusturilor în rândul tinerilor. Consumul a scăzut cu aproape 90% în ultimele decenii 3 ianuarie Redacția 0 comentarii
Fermierii polonezi anunță proteste masive la Varșovia / Nemulțumirile sunt legate de politica UE privind agricultura 3 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cârnații de porc din România pe piața britanică, mai puțini, dar mai scumpi în 2024 / Cel mai mare preț a fost obținut pe piața americană, peste 10 euro/kg 3 ianuarie Filip Constantin 0 comentarii
Cei șase piloni ai dietei cretane: Mersul pe jos, consumul exclusiv de fructe și legume de sezon, utilizarea uleiului de măsline, consumul rar de carne, lipsa rețetelor fixe și vinul / Cum a prins viață această „filosofie” în Grădina Botanică a Cretei 3 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii 42664 vizualizări
FDA va începe testarea brânzei din lapte crud pentru contaminarea cu gripa aviară / FDA colaborează cu Departamentul pentru Agricultură al SUA și CDC 3 ianuarie Redacția 0 comentarii
Exportul de grâu: România încheie prima jumătate a anului comercial 2024/2025 pe locul I în U.E. / Cantitatea totală livrată depășește 3.200.000 t 2 ianuarie Filip Constantin 0 comentarii
STUDIU Cinci sute de prese de ulei ar putea dispărea în următorii zece ani, în Peninsula Iberică, din cauza lipsei de competitivitate 2 ianuarie Redacția 0 comentarii
OPINIE O veste bună de Anul Nou: Tradițiile, inclusiv cele culinare, sunt aici, nu le-am pierdut / Cum le folosim? 1 ianuarie Filip Constantin 0 comentarii
STUDIU Impactul expunerii la pesticide asupra sănătății agricultorilor care lucrează în sere/ Aceștia ar putea dezvolta boli cronice pe termen lung 1 ianuarie Redacția 0 comentarii
Specialistă în inginerie alimentară demontează un mit: Puii nu sunt injectați cu hormoni, ar fi foarte costisitor și ineficient și, în plus, este interzis în majoritatea țărilor 31 decembrie Redacția 0 comentarii
Beurre noisette (untul brun), ingredientul care este pe cale să devină un fenomen, în 2025 / Restaurantele încep să-l folosească din ce în ce mai des pentru a-și reinventa meniurile fără a crește costurile cu ingredientele sau forța de muncă / Generațiile tinere sunt deja fascinate de acest ingredient 30 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
BREAKING Guvernul adoptă „ordonanța trenuleț” prin care se elimină facilităţile pentru angajaţii din agricultură / Marcel Ciolacu: Această ordonanță nu este una a „austerității” sau „sărăciei” așa cum se spune la televizor 30 decembrie Redacția 0 comentarii
PRO AGRO: Măsurile fiscale din „ordonanţa trenuleţ” vor avea un impact negativ asupra agriculturii şi industriei alimentare 30 decembrie Redacția 0 comentarii
Fermierii cer menținerea facilităților pentru angajații din agricultură și exceptarea construcțiilor agricole de la „taxa pe stâlp” / Introducerea „pârjolului fiscal” în sectorul agroalimentar va avea rezultate catastrofale pentru fiecare român 30 decembrie Redacția 0 comentarii
Romalimenta: Industria alimentară primeşte încă o lovitură prin creşterea salariului minim şi anularea facilităţilor fiscale 30 decembrie Redacția 0 comentarii
De la vânzător de alune la președintele SUA: Jimmy Carter a murit la 100 de ani / După încheierea mandatului prezidențial, Carter s-a întors în localitatea unde s-a născut și a transformat terenurile agricole într-o fermă certificată pentru creșterea arborilor 30 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Crizele din agricultura din România și Uniunea Europeană în 2024: Proteste, schimbări climatice, boli la animale / O retrospectivă a tracasărilor din sector și a momentelor politice importante 30 decembrie Filip Constantin 0 comentarii
Proiectul „ordonanței austerității” prevede eliminarea tuturor facilităților fiscale care se acordau angajaților și companiilor din Agricultură 29 decembrie Redacția 0 comentarii
Parcurile logistice, soluția viitorului pentru reducerea impactului asupra mediului în lanțurile de aprovizionare / De obicei amplasate în afara marilor centre urbane, acestea stimulează crearea de locuri de muncă și dezvoltarea economică în regiunile respective 29 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Motivul pentru care Sacramento este „capitala caviarului” din SUA. Totul a început cu un imigrant rus / Chef bucătar: „Este uimitor să fii într-o zonă care oferă nu doar caviar, ci și sturionii din care acesta provine” 29 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Marius Tudosiei, inițiatorul Asociației Lanțului Alimentar Scurt: „Dacă industria HoReCa se va deschide și va înțelege beneficiile produselor locale, iar consumatorii vor fi dispuși să plătească mai mult pentru ele, atunci acest lucru ar putea transforma complet peisajul gastronomic din România” (VIDEO) 29 decembrie Andreea Drăghici 1 comentarii 2660 vizualizări
Acuzații grave la adresa producătorilor din Toscana: Faimoasele vinuri Chianti, Chianti Classico și Toscano IGT ar fi produse din vinuri din alte regiuni / „E timpul să punem capăt acestui comerț fals” 29 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 4563 vizualizări
După cursul profesional de măcelar, școala care te învață să faci brânză și să îngrijești animalele. În Italia se promovează reînvățarea meseriilor vechi dar adaptate la prezent 28 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Autenticitatea desertului tradițional spaniol „turrón”, amenințată de migdalele americane? / Deși este fabricat în Alicante, marile companii aleg adesea să folosească migdale din Statele Unite, cel mai mare producător mondial: „Pare o înșelătorie față de consumator” 27 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ucraina trimite ajutor alimentar în Siria / Volodimir Zelenski: „Fiecare pachet poate hrăni o familie timp de o lună” 27 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Autorităţile chineze anunță creşterea sprijinului financiar pentru stabilizarea producţiei de produse agricole esenţiale, inclusiv cereale, pentru a asigura securitatea alimentară 27 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Constanţa: Incendiu puternic la un grajd de animale din Poarta Albă / 500 de oi nu au mai putut fi salvate 27 decembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO: Cum combatem risipa alimentară de sărbători | Michael Kaiser, Sezamo: E important să ai o listă de cumpărături / Loredana Samoilă, Kaufland: Produsele aflate aproape de expirare au reduceri de până la 90% / Chef Gabriel Gorgan: Sunt multe alimente pe care le putem congela și le putem prelungi viața 27 decembrie Otilia Serescu 0 comentarii
Analiză | Previziuni asupra pieței de creștere a porcilor din regiunile Asia-Pacific, America de Sud, Orientul Mijlociu și Africa în perioada 2024 – 2031 / Categoria cu cea mai rapidă creștere pe piața de creștere a porcilor este cea a sistemelor în aer liber 27 decembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
ANALIZĂ Cât de românesc este ”porcul românesc”? ”Carnea cu tricolor”, un truc de marketing 26 decembrie Filip Constantin 0 comentarii
Roxana din Bacău a plecat, acum 12 ani, în Norvegia pentru a culege căpșuni. Acum, la doar 30 de ani, deține o fermă de vaci: „Se câștigă ok. Aici, în Norvegia, omul de rând este pe aceeași linie cu politicienii” 26 decembrie Ingrid Georgescu 21 comentarii 94553 vizualizări
Criza fermierilor: În Germania, mai există doar 15.600 de ferme de porci / În ultimii 10 ani, numărul lor a scăzut cu peste 41% / Scădere dramatică și în sectorul vacilor de lapte 26 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum să organizezi o masă festivă prietenoasă cu mediul: „Gătitul este un act de grijă, un act de dragoste pentru planeta noastră și comunitatea noastră – este despre bunăstarea colectivă” 25 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Carne pentru Millennials și Gen Z / Exporturile australiene pe piața din China, restabilite / Vaccinurile inhalate sunt promițătoare – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 51 25 decembrie Tiberiu Abraham 0 comentarii
OPINIE Aveți pe masa de Crăciun mâncăruri preparate din greieri și lăcuste așa cum v-a speriat propaganda anti-europeană? 25 decembrie Filip Constantin 0 comentarii
Scandal în pragul sărbătorilor în familia fostului ministru al Agriculturii, Petre Daea: Soția acestuia a cerut un ordin de protecție. Apoi, s-a răzgândit 25 decembrie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ G4FOOD | Produsele tradiționale din carne de porc au surclasat produsele de nișă sau exclusiviste, de sărbători / Majoritatea au, însă, ingrediente „made in UE” / Sunt doar fabricate și afumate în România, după rețete românești (FOTO) 25 decembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Guvernul Italiei a aprobat producţia de vinuri cu conţinut scăzut de alcool şi fără alcool 24 decembrie Redacția 0 comentarii