În bucătărie, usturoiul este un ingredient esențial, dar mirosul persistent de pe mâini poate fi deranjant. Nu trebuie să-ți mai faci griji. Iată un truc simplu pentru a curăța usturoiul rapid și fără a te impregna de miros.
Există soluții pentru a elimina mirosul de usturoi de pe mâini
Iată care sunt pașii:
- Ține mâinile sub jet de apă rece, fără să le freci.
- Dacă ții și lama cuțitului sub apă în același timp, vei elimina mirosul atât de pe mâini, cât și de pe cuțit.
- Nu este nevoie să folosești săpun – mirosul dispare în câteva secunde doar cu apă curgătoare
Dar există și un TRUC prin care să cureți usturoiul fără să-l atingi
Dacă vrei să eviți complet atingerea usturoiului și mirosul neplăcut, există o metodă eficientă care îți va ușura munca în bucătărie:
Ai nevoie doar de un borcan sau un recipient cu capac.
Desprindem apoi cățeii de usturoi de pe căpățână. Îi punem în borcan și închidem capacul bine.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Agităm puternic borcanul timp de câteva secunde, până când coaja începe să se desprindă. Dacă nu toți cățeii s-au curățat, continuăm să agităm borcanul.
Deschidem borcanul și scoatem cățeii curățați, aruncând apoi cojile.
Și astfel mâinile vor rămâne curate și fără miros.
BONUS/ Cum curățăm ușor usturoiul doar cu cuțitul
Ideea este să desprindem cățeii de usturoi de centrul căpățânii. Apoi cu un cuțit cu lamă mai lată, apăsăm fiecare cățel pe un fund de bucătărie, astfel încât coaja care trebuie curățată să se desprindă parțial.
Când am terminat de presat toți cățeii, cu un cuțit mic de curățat legume, tăiem baza dură a fiecărui cățel și cojile se vor desprinde și ele cu ușurință.
Inconvenientul acestei metode este că mâine vor păstra mirosul de usturoi, dar există opțiunile de la începutul articolului și astfel îl vei îndepărta.