ABC în bucătărie | Cum știi că peștele pe care vrei să-l cumperi este proaspăt/ Ce trebuie să verifici

administratia-deltei-autorizeaza-in-premiera-nave-de-transport-pentru-peste-catre-punctele-de-comercializare foto: Pixabay

În teorie, fiecare pescărie ar trebui să aibă o etichetă lângă fiecare pește, unde să fie indicate numele speciei, data capturării, originea și termenul de valabilitate. Da, uneori informațiile sunt incomplete sau lipsesc, mai ales în cazul produselor neambalate. Și din păcate, în multe locuri regulile nu sunt respectate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Fiecare tip de pește are particularitățile sale, dar în general, aceste recomandări sunt valabile pentru toate produsele de acest tip. Cele mai importante aspecte de verificat sunt ochii, pielea și mirosul, deoarece alte detalii necesită să atingi peștele, lucru care nu este întotdeauna posibil.

Cum recunoști un pește proaspăt

Aspectul pielii

Pielea trebuie să fie netedă, cu culori vii, sidefate. Nu trebuie să aibă zone decolorate.

Mucositatea pielii

Peștele proaspăt are o peliculă fină apoasă și transparentă, nu lipicioasă sau opacă.

Ochii

Ochii trebuie să fie clari, proeminenți și cu pupila neagră și lucioasă. Nu cumpăra un pește cu ochii tulburi sau adânciți.

Branhiile

Trebuie să fie într-o culare roșu intens, lucioase și fără mucus.

Pielea interioară a abdomenului

Trebuie să fie netedă, strălucitoare și ferm atașată de carne.

Carnea

Trebuie să fie fermă, elastică și cu suprafața netedă.

Mirosul

Peștele proaspăt miroase a mare, a alge, un miros plăcut și natural. NU trebuie să miroasă puternic a pește – acest lucru este un semn clar că nu mai este proaspăt.

NU cumpăra pește dacă prezintă următoarele simptome

Piele cu culoare ternă sau „moartă”.

Mucozități gălbui sau gri pe suprafața pielii.

Branhii gri-gălbui în loc de roșu aprins.

Pielea interioară a abdomenului desprinsă sau ruptă.

Carne moale, opacă sau aspră la atingere.

Miros de amoniac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *