Pastele sunt unul dintre felurile de mâncare preferate pentru vară. Pe lângă faptul că sunt gustoase, au avantajul unui preparări rapide, fără cuptor și flacăra aragazului deschisă mult timp. Sosul de roșii însoțește pastele de cele mai multe ori, așa că vedem cum îl readaptăm pentru a nu ne plictisi gătind mereu aceleași lucruri.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 7-13 iulie
Ingrediente pentru paste sos de ciuperci, roșii crude, uscate și parmezan
100 de gr de paste de persoană
200 de gr de roșii proaspete
6-8 roșii uscate
200 de gr de ciuperci
200 de gr de smântână de gătit
2 linguri ulei de măsline
Parmezan după gust
Sare, piper, busuioc uscat sau proaspăt.
Preparare paste

- Gătim pastele conform indicațiilor de pe pachet. Eu am folosit gnocchi, dar merge orice fel de paste.
- Se spală și usucă bine ciupercile. Tăiem roșiile crude în cubulețe și le gătim în uleiul de măsline încins. După 10 minute adăugăm și ciupercile tocate. Mai lăsă încă 5 minute. Omogenizăm sosul cu un blender.
- Adăugăm sare, piper, busuioc și smântâna de gătit, apoi pastele fierte.
- Lăsăm 2 minute să fiarbă împreună și servim. Dacă dorim punem deasupra parmezan ras și busuioc proaspăt tocat.
Poftă bună!