VIDEO | Cum poți deveni furnizor de carne de pui pentru KFC / Bogdan Cheța (Sphera Franchise Group): „Totul pornește cu un acord de confidențialitate pe care îl semnăm cu furnizorul, după care i se prezintă cerințe de ordin cantitativ și calitativ”

Pui de la KFC ID 192809203 © Patcharaporn Puttipon 636 | Dreamstime.com

În momentul de față, KFC lucrează cu 9 furnizori de pui din România și doi furnizori străini, unul din Bulgaria și altul din Polonia, pentru completarea cantităților care nu pot fi asigurate de piața românească.


Totul începe cu un acord de confidențialitate pe care furnizorul trebuie să-l respecte, apoi urmează cerințele de ordin calitativ și cantitativ. Un mare accent se pune și pe bunăstarea animalelor pe care francizorul KFC o urmărește regulat.

„În primul rând, trebuie să vedem că produsul este un produs de care ne-ar de care avem nevoie și care se remarcă prin calitate, dar după aceea ne interesează, evident, pe termen lung, să vedem că furnizorul respectiv are viabilitate și poate să livreze sustenabil acel produs, păstrând nivelul de preț și calitate pe o perioadă mai lungă.

În momentul în care identificăm această oportunitate, sigur că stăm de vorbă cu furnizorul, se fac niște teste, se pornește întotdeauna cu un program pilot, sunt alese două-trei restaurante mai reprezentative în care se merge cu cantitatea respectivă și se ajunge la calificarea finală.

Totul pornește cu un acord de confidențialitate pe care îl semnăm cu furnizorul, după care i se prezintă aceste cerințe de ordin cantitativ și calitativ. Lucrăm împreună cu el în a dezvolta produsele respective, ca să știe să le facă exact așa cum ni le dorim și, după aceea, urmează, desigur, partea de negociere și contractare.

La momentul la care, să zicem, vine prima comandă, trebuie să ne asigurăm că furnizorul are de asemenea îndeplinite și condițiile de calitate pentru a putea opera în această zonă.

Există o zonă de bunăstare a animalelor pe care francizorul nostru o urmărește. Ce înseamnă asta? Există niște audituri anuale, în care operațiunile acestui furnizor sunt verificate de la început, încă de la creșă, de la modul în care sunt crescuți puii de o zi, până inclusiv în partea finală de abatorizare”, a explicat Bogdan Cheța, Supply Chain Director la Sphera Franchise Group, în cadrul podcastului „Agricultura în schimbare”, o producție G4Food.

Comentarii

  1. Pentru suveranisti…de ce nu putem sa asiguram cantitati suficiente de pui din Romania…oare de ce?..nu trec de audituri?…sunt scumpi?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *