5 băuturi care conțin mai multe proteine decât un ou

nutritie, proteine, bauturi, ou

Proteinele sunt un nutrient esențial pentru multe funcții din organism. Corpul nostru are nevoie de un aport de proteine regulat pentru a se dezvolta, pentru producerea și repararea celulelor, susținerea construirii și contractării mușchilor, coagularea sângelui și protejarea organismului împotriva infecțiilor.

Ghidul dietetic pentru americani recomandă ca oamenii să consume între 46 și 56 de grame de proteine pe zi, în funcție de vârstă și sex.

De multe ori, folosim un ou ca barometru pentru a stabili dacă ceva este mai bogat în proteine sau nu, deoarece un ou mare conține un număr impresionant de 6 grame de proteine.

Iată cinci băuturi nutritive care reprezintă alegeri ideale pentru satisfacerea necesarului de proteine, potrivit EatingWell:

1. Laptele de vacă

Conținut de proteine: o cană conține 8 grame de proteine.

Beneficii: Laptele este o sursă de calciu, iar unele mărci furnizează și vitamina D. Datorită acestor doi nutrienți, consumul de lapte în fiecare zi vă poate îmbunătăți sănătatea oaselor.

Savurați această băutură hidratantă singură sau folosiți laptele ca ingredient principal pentru budinca cu semințe de chia.

2. Lapte de soia îmbogățit

Conținut de proteine: o cană conține 6,3 grame de proteine.

Beneficii: Laptele de soia îmbogățit conține calciu, vitamina D și vitamina A în cantități similare cu laptele de vacă.

Laptele de soia este o alternativă pentru vegetarieni și vegani, pentru persoanele care au intoleranță la lactoză sau care au o alergie la lapte și pentru cei care doresc o băutură bogată în proteine și calciu.

3. Chefir

Conținut de proteine: o cană conține 8,8 grame de proteine.

Beneficii: Chefirul este o băutură fermentată, plină de probiotice.  Probioticele pot ajuta la popularea intestinului cu bacterii bune care promovează o digestie sănătoasă, reduc stresul și susțin sănătatea inimii, printre alte avantaje.

În comparație cu iaurtul, chefirul oferă peste 60 de tulpini de bacterii și drojdii, împachetând o diversitate mai mare de microorganisme care promovează sănătatea.

4. Bulion de oase

Conținut de proteine: o cană de bulion de oase de pui la conservă conține aproximativ 9 grame de proteine.

Beneficii: Poate că bulionul de oase a devenit o nouă tendință alimentară, dar multe culturi asiatice, cum ar fi cele din China, Vietnam sau Coreea prepară în mod regulat supă cu oase de animale, de pui, vită, porc sau pește. Ciorbele de oase sunt pline de proteine.

Puteți adăuga un plus de proteine la mâncărurile din cereale și la supe folosind bulion de oase. Luați în considerare și posibilitatea de a vă face propriul bulion de oase de vită.

5. Smoothie-uri bogate în proteine

Conținut de proteine: în funcție de ingredientele folosite, o cană poate să difere în cantitate, având 15/18/19 grame de proteine.

Beneficii: Smoothie-urile bogate în proteine sunt ușor de preparat, convenabile și portabile. O modalitate suplimentară de a vă crește aportul de fibre este atunci când includeți legume și fructe în băutură.

Pregătiți un smoothie cu una dintre băuturile bogate în proteine de pe această listă, cum ar fi laptele de vacă, laptele de soia îmbogățit sau chefirul, și adăugați o sursă suplimentară de proteine, cum ar fi iaurtul sau pudra de proteine.

Sursă foto: Pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. Păi, legumele și fructele își pierd orice urmă de fibre dacă sunt făcute smoothie, fiind pulverizate de-a dreptul. Foarte neavenită această recomandare din partea unui nutriționist. Fructele în smoothie se transformă în fructoză, fără orice urmă de fibre. Or, fructoza este mai periculoasă decât glucoza…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *