Ingrediente
1 dovlecel mai mare
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
1 morcov
2 ouă
50 de gr de branză telemea
1-2 linguri de făină
2 fire de ceapă verde tăiate mărunt
2 linguri de ulei de masline
Mărar
1 linguriță de praf de copt
Sare, piper, oregano (opțional)
Preparare chiftele
Spălăm dovlecelul și îi tăiem capetele. Îl dăm pe răzătoare și punem totul într-un castron. Adăugăm sare, frecăm și apoi lăsăm să elimine apa 15-20 min. Stoarcem bine, mai lăsăm încă 10 min și stoarcem iarăși. Repetăm până nu mai iese apă.
Procedăm la fel cu morcovul (spălat, curățat, ras), apoi îl punem, împreună cu toate celelalte ingrediente, peste dovlecei. Omogenizăm compoziția și formăm chiftele mărișoare și puțin turtite. Le punem una lângă alta într-o tavă pe care am pus o hârtie de copt și am uns-o cu ulei. Le punem la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C pentru 25-30 de minute, până se rumenesc, și le întoarcem pe partea cealaltă încă vreo 10 minute, până iau culoare, fără să lăsăm să se coacă prea tare.
Putem pune chifteluțele de legume și la friteuza de aer, la 180 de grade, pentru 30 de minute, întorcându-le în ultimele 10 minute.
Poftă bună!