Iubești Paștele, dar nu poți suporta balonarea? / O nutriționistă oferă cinci sfaturi esențiale pentru a combate balonarea, la masa festivă pascală

balonare pasteBUN Sursa foto: Pexels

Sănătatea ta este în mâinile tale, în perioada sărbătorilor de  Paște. Asigură-te că eviți problemele digestive, cum ar fi indigestia și balonarea, consumând, potrivit hindustantimes.com, o nutriție probiotică de calitate și alegând băuturile potrivite.

Cinci sfaturi anti-balonare, pentru masa festivă de Paște

Nutriționista Sarah West a împărtășit câteva sfaturi despre cum poți combate balonarea de Paște, conform femalefirst.co.uk.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

  • Mănâncă puțin și des: Deoarece organismul are dificultăți în a digera grăsimile, o masă mare și grasă poate rămâne în stomac până la două ore, timp în care sucurile gastrice încearcă să o descompună, provocând o senzație incomodă de sațietate și balonare. Oferă-i procesului tău digestiv o pauză, consumând cantități mai mici pe parcursul zilei, în loc să ai o masă mare.
  • Nu sări peste mese: Dacă ești predispus la indigestie, nu te lăsa tentat să sari peste mese pentru a… economisi calorii. Mâncarea ajută la „absorbirea” unei părți din acea aciditate, așa că o gustare sănătoasă este mai bună decât nimic. O combinație de proteine și carbohidrați complecși (de exemplu, un biscuit din ovăz cu unt de arahide, un fruct și o mână de oleaginoase sau câteva bețișoare de legume cu hummus) este ideală.
  • Ia-o încet: Mulți dintre noi mâncăm prea repede, ceea ce face ca saliva din gură să nu aibă timp să înceapă descompunerea alimentelor, în prima etapă vitală a digestiei. Dacă mâncarea nu este descompusă corespunzător, acest lucru poate cauza probleme mai târziu sub formă de gaze și balonare. Ia-ți întotdeauna timp să mesteci fiecare înghițitură corect.
  • Ia un probiotic de calitate: O cantitate mare de alimente bogate în zahăr și grăsimi poate dezechilibra flora intestinală a corpului – promovând creșterea bacteriilor dăunătoare și făcându-te mai predispus la simptome digestive neplăcute. Luarea unui probiotic „viu” poate ajuta la restabilirea echilibrului bacterian și te poate face să te simți mai confortabil.
  • Fii atent la ce bei: Alcoolul este un factor comun al indigestiei, deoarece poate deteriora mucoasa protectoare a stomacului, ducând la inflamații. Bulele și îndulcitorii artificiali din băuturile carbogazoase pot de asemenea să facă stomacul să se umfle. Alternarea fiecărei băuturi alcoolice sau carbogazoase cu un pahar de apă este o modalitate excelentă de a ajuta la prevenirea simptomelor neplăcute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *