Oare ce să mai pui pe ouă dimineața să iasă altfel? Rețeta italiană de uova alla carrettiera, simplu, rapid, de efect, folosind „mai nimic”

oua alla carrettiera foto: facebook.com

O rețetă de ouă pe principiul pastelor alla carrettiera, un fel de paste făcute din mersul căruței. Adică un ingredient de bază, peste care se adaugă o parte aromatică, și aia din ce era la îndemână celor care călătoreau mult, adică alimente care se conservă pe termen lung. În plus, pesmetul adaugă și o textură diferită, care sporește plăcerea acestui preparat în fond extrem de simplu.

Pe același principiu, dacă înlocuim pastele cu ouă, obținem un interesant preparat rapid numit ouă alla carrettiera. Niște ouă făcute la foc mic, sub capac, în tigaie, peste care adăugăm niște arome. Iar reușita mixului de arome face diferența.

Calculăm, în funcție de nevoile nutriționale, 1-2 ouă de persoană, iar dacă e vorba de copii, doar 1.

Ingrediente pentru 4 porții de ouă alla carrettiera

4-6 ouă

1 lingură pesmet

3 linguri brânză pecorino rasă

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


1 bulb de usturoi

ardei iute

piper

pătrunjel verde

ulei, ideal de măsline

Procedeu

Curățăm rapid usturoiul, iar dacă vrem să i se simtă mai puțin mirosul îi scoatem embrionul, partea mai închisă la culoare din interior. Îl tocăm foarte fin și îl amestecăm cu frunze de pătrunjel tocate și ele tot foarte fin.

Alăturat, prăjim pesmetul într-o tigaie la foc mic, amestecând în el, să nu se ardă. E nevoie să obținem un pesmet crocant, auriu, care să reprezinte o textură diferită peste ouă, la final.

Acum combinăm pesmetul cu brânza pecorino rasă, paprika iute, un praf de piper, usturoiul și pătrunjelul preparat la început.

Încălzim acum puțin ulei într-o tigaie antiaderentă mare, la foc mic, și îl distribuim uniform. Când este cald suficient, spargem ouăle cu grijă pentru a nu strica gălbenușul. Acoperim tigaia cu un capac și gătim timp de circa minute, până când albușul este complet gătit, iar gălbenușul, cremos încă.

Acum presărăm amestecul pregătit anterior peste ouă, adăugăm din nou capacul și mai lăsăm așa un minut, cu focul stins.

Sunt gata de servit, cu o felie de pâine de calitate alături, eventual prăjită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *