Dacă ești în căutarea unei băuturi calde și sănătoase, încearcă ceaiul de frunze de dafin. Pe lângă faptul că te ajută să te relaxezi, potrivit healthshots.com, îți întărește inima și imunitatea.
Frunza de dafin este mult mai mult decât un simplu condiment. De obicei, frunza de dafin este folosită pentru a îmbunătăți mesele tradiționale, dar știai că o poți consuma și sub alte forme pentru a beneficia de proprietățile sale pentru sănătate? Te întrebi cum să incluzi frunzele de dafin în dieta ta?
Ceaiul de frunze de dafin, gustos și sănătos
Încearcă ceaiul de frunze de dafin! Frunzele de dafin sunt o sursă excelentă de antioxidanți, vitamina A, C, fier, potasiu, calciu și magneziu, iar din acest motiv, sunt excelente pentru sistemul gastrointestinal. Mai mult, ele acționează ca antioxidanți, antidiabetice, diuretice și stimulente ale apetitului. Și dacă vrei să-ți diversifici stocul de ceaiuri, nu poți rata ceaiul de frunze de dafin. De fapt, este mult mai gustos decât ceaiul verde.
Totul despre ceaiul din frunze de dafin
Ceaiul de frunze de dafin este un ceai preparat prin infuzarea frunzelor de dafin în apă. Poți adăuga și scorțișoară, lămâie și miere, pentru a îmbunătăți gustul. Dacă te întrebi cum să prepari ceaiul de frunze de dafin, trebuie să știi că este la fel de simplu cum sună. Fierbe apă, adaugă frunzele și alte condimente, și lasă-le la infuzat. După un timp, poți strecura ceaiul și adăuga un îndulcitor, la alegere, dacă dorești.
Beneficiile ceaiului de frunze de dafin
Frunza de dafin aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Iată de ce ar trebui să fie parte din dieta ta zilnică:
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- Ajută la diabet – Un studiu din ianuarie 2009, publicat în Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition, a arătat că frunzele de dafin îmbunătățesc profilul glucozei și lipidelor în cazul diabetului de tip 2. Prin urmare, ceaiul de frunze de dafin este foarte eficient în tratamentul diabetului de tip 2 și îmbunătățește sensibilitatea la insulină.
- Îmbunătățește digestia – Frunzele de dafin sunt cunoscute pentru faptul că îmbunătățesc digestia, stimulând tractul gastrointestinal și promovând urinarea. Sunt, de asemenea, foarte eficiente pentru prevenirea constipației. Ele ajută la stimularea apetitului și la menținerea sănătății colonului, conform unui studiu publicat în Food Science & Nutrition.
- Bun pentru sănătatea inimii – Ceaiul de frunze de dafin este benefic pentru inimă, datorită combinației sale puternice de potasiu, antioxidanți și fier. Acești nutrienți ajută la menținerea ritmului cardiac și la scăderea tensiunii arteriale. Un studiu, publicat în Transforming Healthcare in Low-Resource Settings, a observat că apa de frunze de dafin a redus semnificativ colesterolul în doar șapte zile.
- Întărește sistemul imunitar – Fiind o sursă de vitamina C, ceaiul de frunze de dafin este de asemenea excelent pentru sistemul imunitar și are proprietăți antibacteriene care ajută la prevenirea infecțiilor. Frunzele de dafin sunt considerate a avea proprietăți antidiarice, antiinflamatorii și antidiabetice, care contribuie la îmbunătățirea imunității, conform unui studiu publicat în Medicinal Plants of South Asia.
- Îmbunătățește metabolismul – Frunzele de dafin conțin și scorțișoară, care stimulează metabolismul și ajută la pierderea în greutate. Acesta este un alt motiv pentru care apa de dafin este o opțiune excelentă pentru slăbire.
- Scade nivelul de stres – Frunzele de dafin pot reduce și nivelul de stres. Un studiu pe șobolani, publicat în Indian Journal of Pharmacology, a observat că cei care au primit un extract de frunze de dafin pe cale orală timp de o săptămână păreau mai puțin anxioși.
- Tratează cancerul – Frunza de dafin are proprietăți medicinale și este folosită de unii pentru a trata cancerul. Mai mult, proprietățile sale antiinflamatorii protejează organismul de inflamație.
Rețeta ceaiului de frunze de dafin
Ingrediente necesare:
- 3 frunze de dafin
- 1 praf de scorțișoară
- 2 căni de apă
- Lămâie și miere (opțional)
Mod de preparare:
- Spală frunzele și pune apa la fiert, într-o cratiță.
- Adaugă frunzele de dafin și scorțișoara, și lasă-le la fiert timp de 10 minute.
- Oprește focul și strecoară ceaiul într-o cană. Adaugă îndulcitor (miere) sau suc de lămâie, după gust.
Efecte secundare ale ceaiului de frunze de dafin
Deși ceaiul de frunze de dafin este o alegere excelentă, consumul excesiv poate duce la somnolență. De asemenea, poate încetini respirația. Asigură-te că nu consumi frunze de dafin dacă deja urmezi un tratament cu sedative. De asemenea, poate provoca și dureri de cap și balonare.