Nutriționiștii au dezvăluit ce superalimente sunt considerate sănătoase, dar care, în anumite condiții, pot să nu fie chiar așa/Avocado și granola, cap de listă, pentru că, uneori, te pot îngrășa și îți pot crește glicemia

avocado si granolaBUN Sursa foto: Pexels

Acest superaliment este considerat de majoritatea oamenilor ca fiind extrem de sănătos, însă experții spun, potrivit express.co.uk, că nu este întotdeauna cazul și trebuie să fie atenți.

Avocado este un aliment cu multe calorii, în ciuda faptului că aduce și beneficii pentru sănătate. Totuși, se pare că el poate să nu fie atât de sănătos pe cât crezi.

Experții în nutriție spun că, uneori, alimentele considerate sănătoase nu sunt întotdeauna atât de benefice pe cât credem și pot conține niveluri mari de zahăr, sare sau grăsimi, potrivit Daily Mail.

Nutriționista Rhiannon Lambert, autoare a cărții “The Science of Nutrition”, spune că avocado nu este la fel de bun pe cât ar putea părea, atunci când este consumat în mod frecvent.

Prea mult avocado nu este benefic

Un ingredient popular în multe preparate de brunch, avocado este o opțiune preferată de multe persoane și considerată ca fiind sănătoasă. Dar prea mult avocado nu este neapărat bun.

Acesta este plin de fibre și grăsimi sănătoase, care reduc colesterolul rău și previn acumularea de placă în artere, dar un avocado poate conține până la 20g de grăsime și aproximativ 250 de calorii (cam cât o ciocolată Mars) – ceea ce poate deveni mult, dacă este consumat frecvent și în cantități  mari, spune Lambert.

Ea adaugă: “Deși acestea sunt majoritatea grăsimi nesaturate și sunt foarte importante pentru alimentație, consumul excesiv poate duce, totuși, la un aport caloric prea mare, ceea ce poate contribui la creșterea în greutate. Și caloriile nu sunt totul, deoarece știm că nu toate caloriile sunt la fel”.

Granola, un alt aliment sănătos, ce poate ascunde pericole

„Avocado nu este singurul aliment care se prezintă ca fiind sănătos dar care, consumat frecvent, poate să nu fie. Granola, un aliment de mic dejun, nu este nici ea atât de sănătoasă pe cât cred mulți, deoarece poate conține zaharuri adăugate și uleiuri, pentru a-i îmbunătăți gustul.

Prin urmare, granola care este bogată în zahăr este cel mai bine să fie consumată cu moderație, alături de proteine, cum ar fi iaurtul și grăsimi sănătoase, cum ar fi nucile, semințele sau untul de arahide”, spune Lambert.

De exemplu, o porție de 50g dintr-o granola populară vândută într-un supermarket conține 8,4g de zahăr – aceeași cantitate ca și într-o gogoașă cu cremă sau gem de căpșuni, raportează Daily Mail.

Nutriționista recomandă: „Alegeți opțiuni cu conținut scăzut de zahăr sau, mai bine, faceți granola acasă.

Cu cât conținutul de zahăr al micului dejun este mai mare, cu atât este mai rapid eliberat în sânge, ceea ce de obicei provoacă o creștere, urmată de o cădere a glicemiei.

Aceste fluctuații dramatice ale nivelului de glucoză din sânge vă pot face să vă simțiți flămând după scurt timp și pot cauza scăderea energiei în mijlocul dimineții”.

Alte alimente despre care experții spun că au probleme similare includ uleiul de cocos, laptele vegetal, chipsurile de legume, burgerii vegani și salatele Caesar.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *