Importurile Chinei de porumb ar urma să totalizeze în actualul sezon doar 14 milioane de tone, mai puţin de jumătate din nivelul de vârf din urmă cu câţiva ani

porumb Sursa foto: Pixabay

Importurile Chinei de porumb ar urma să totalizeze în actualul sezon doar 14 milioane de tone, mai puţin de jumătate din nivelul de vârf din urmă cu câţiva ani, conform Departamentului american al Agriculturii (USDA), transmite Bloomberg, transmite Agerpres.

Agenţia a înrăutăţit estimările sale cu două milioane de tone în sezonul 2024-2025, citând achiziţiile mai scăzute din Brazilia. Datele întăresc efectele crizei imobiliare şi ale încetinirii celei de-a doua economii mondiale asupra încrederii consumatorilor. Porumbul este folosit în special pentru hrana animalelor în China, iar cererea a fost afectată de reducerea cheltuielilor pentru produse din carne ale gospodăriilor şi a achiziţiilor restaurantelor.

Beijingul a cerut traderilor să cumpere anul acesta o cantitate mai redusă de cereale din afara ţării, pentru sprijinirea fermierilor locali şi a preţurilor pe plan intern, care sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii peste patru ani. De asemenea, USDA estimează că recolta de porumb a Chinei va atinge în acest sezon un nivel record, în pofida fenomenelor meteo extreme, ceea ce reduce necesarul de import.

Vezi detalii

China, care obţine din producţia internă cea mai mare parte a consumului de porumb, a devenit o forţă în comerţul mondial cu cereale în urmă cu câţiva ani, după ce efectivele de porcine s-au redresat după bolile care au dus la scăderea numărului iar recoltele interne de cereale s-au redus. Aceste evoluţii au dus la majorarea importurilor, furnizând un avantaj fermierilor, din Ucraina până în Brazilia şi SUA.

Deşi achiziţiile de porumb încă sunt la un nivel ridicat, estimările pentru acest sezon sunt comparate cu vârful de peste 29 milioane de tone din 2020-21, astfel încât importurile Chinei sunt depăşite de cele ale Mexicului, UE şi Japoniei. De asemenea, USDA a înrăutăţit estimările privind achiziţiile Chinei de grâu şi orz.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *