Ouăle sunt deja un aliment bogat în proteine, dar dacă ați putea avea și mai multe proteine în ouăle de dimineață? Cu un truc simplu, potrivit today.com, poți chiar să dublezi proteinele din micul dejun, a explicat dieteticiana Joy Bauer.
Proteinele nu numai că ajută corpul să construiască și să repare mușchii, ci vă ajută și să vă simțiți mai sătui și mulțumiți după mese, ceea ce vă poate ajuta în eforturile de gestionare a greutății.
Specialiștii spun că majoritatea adulților ar trebui să își propună să obțină între 20 și 40 de grame de proteine la fiecare masă, inclusiv micul dejun. Așadar, de ce să nu-ți începi ziua cu un fel de ouă bogat în proteine și să faci rost de proteinele respective?
În timp ce ouăle sunt deja un aliment de preferat, pentru cei care caută un mic dejun satisfăcător și sănătos, trucul lui Bauer pentru ouăle omletă va dubla, de fapt, proteina din farfurie.
Adăugați brânză de vaci în omletă
Un ou mare furnizează aproximativ 6 grame de proteine și 70 de calorii. Ouăle conțin și grăsimi sănătoase, care le fac și mai sățioase. Brânza de vaci este, de asemenea, destul de bogată în proteine, conținând 12 grame pe jumătate de cană/cup. Însă, puteți adăuga și brânză de vaci în omletă, iar preparatul final va fi delicios, sănătos și bogat în proteine.
Pentru rețeta lui Bauer, veți folosi două ouă și un sfert de cană de brânză de vaci, cu un conținut scăzut de grăsimi, rezultând aproximativ 22 de grame de proteine. „Te vei simți plin de energie ore în șir”, spune dieteticiana Bauer. De asemenea, ea recomandă adăugarea de legume sănătoase, cum ar fi spanacul și ardeiul gras, pentru mai mulți nutrienți și fibre.
În plus, adăugarea de brânză de vaci vă oferă o porție „superdimensionată”, spune Bauer, care conferă sațietate pentru câteva ore bune. „Mărește volumul și oferă atât de multe vitamine, minerale (și) antioxidanți”, a adăugat ea.
Și dacă sunteți în căutarea altor modalități sănătoase de a găti ouă la micul dejun, dieteticienii au mai spus că ouăle fierte și ouăle poșate sunt, în general, mai bune pentru tine decât alte preparate din ouă, deoarece aceste metode nu necesită ulei adăugat.
Ouăle preparate cu iaurt grecesc, sursă de proteine
Dar dacă nu sunteți un fan al brânzei de vaci, încercați iaurtul grecesc. Este bogat în proteine, dar conține mai puțin sodiu, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru oamenii care au sănătatea inimii ca obiectiv major.
Iaurtul are, de asemenea, o textură mai fină, mai groasă, pe care unii o pot găsi mai gustoasă decât brânza de vaci. Și nu ezitați să adăugați și alte ingrediente bogate în nutrienți deasupra, cum ar fi nuci, semințe sau fructe proaspete, pentru a obține un început de dimineață sănătos, energizant, sățios și delicios.