Roboții cei mai des folosiți în agricultura actuală. În ce fel ajută culturile, dar și natura

oboti in agricultura cei mai frecventi roboti agricoli roboți de ultima generatie foto: freepik.com

Roboții agricoli, numiți și agribot, pot opera în diferite etape ale procesului de producție, de la semănat și udat până la recoltat. Au încorporați în ei inteligență artificială, navigator GPS și pot efectua toate aceste operațiuni în mod mult mai precis și cu un efort mult mai mic decât cel uman, scrie agritechtomorrow.com.

Nu există un robot pentru toate operațiunile, ci sunt proiectați fiecare să îndeplinească anumite operațiuni. Mai jos o listă a celor mai des folosiți la acest moment.

Roboți pentru semănat și plantat

Seamănă și plantează la o adâncime și la intervaluri extrem de precise. Ceea ce asigură o creștere optimă a plantelor dar evită și risipa de semințe, făcând în final procesul mai eficient și cultura mai profitabilă.

Roboți împotriva bolilor și dăunătorilor

Au în ei senzori sofisticați care pot identifica și elimina bolile și dăunătorii cu un consum minim de ierbicide și pesticide. Protejează, astfel, culturile dar limitează și impactul substanțelor chimice asupra ecosistemului.

Roboți de recoltare

Recoltarea este operațiunea care de regulă cere cel mai mult timp și efort dintre toate, mai ales dacă vorbim de culturi la scară mare. Și exact din acest motiv roboții sunt mai mult decât bineveniți. Cei din această categorie sunt dotați cu senzori sofisticați care să identifice fructele care încă nu sunt coapte și să efectueze culesul în momentul optim. În aces fel, contribuie la productivitate și la reducerea pierderilor.

Drone

Capabile să monitorizeze suprafețe mari de teren, sunt dotate cu sensori avansați, motiv pentru care pot avea o privire de ansamblu asupra stării culturilor și identifica potențiale probleme înainte ca ele să se complice.

În plus, ele pot să împrăștie fertilizanți și pesticide pe arii extinse și uneori mai greu practicabile.

Roboți de analiză a solului

Roboții nu sunt utili doar la suprafața pământului, ci și în interiorul său. Roboții pentru sol au capacitatea de a pătrunde în pământ și aduna date legate de conținutul de umezeală, de nutrienții din sol și potențiali agenți patogeni.

Informațiile pe care le furnizează  pot ajuta la decizii mai bune în ce privește irigarea, fertilizarea și ținerea bolilor sub control, maximizând randamentul culturilor.

Roboți  de muls

Roboții de muls pot face această operațiune în timp ce și ajudă informații despre starea de sănătte a animalelor. Care pot fi folosite apoi la optimizarea producției de lapte.

 Roboți de stivuire

Sunt proiectați să poată să stivuiască producția agricolă formând paleți, pregătind-o astfel de depozitare sau de transport. Ei organizează totul în mod mult mai eficace, asigurându-se că ocupă minimul de spațiu și alimentele sunt stabile în timpul transportului. Se pot adapta diferitelor necesități de producție și formate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *