Amenzi de peste 181.000 de lei aplicate de Poliție unor firme din Petroşani din domeniul alimentar

carne, abator, Bacau, magazin alimentar Foto: Pixabay

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigarea Criminalităţii Economice Hunedoara au aplicat amenzi de peste 181.000 de lei în urma unei acţiuni de amploare pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală şi comerţ ilicit cu produse alimentare. Controalele au avut loc la diverşi agenţi economici din Petroşani și s-au desfășurat în decursul zilei de joi, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, transmite Agerpres.

În cadrul operaţiunii au fost verificaţi 105 agenţi economici, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale. În nouă dintre cazuri, sancțiunile se referă la nefiscalizarea încasărilor prin casele de marcat electronice, iar în celealte 12 la punerea la vânzare de produse alimentare păstrate impropriu.

„În urma acţiunii au fost luate 12 măsuri de oprire definitivă de la comercializare, de către reprezentanţii Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Hunedoara, a 112 kilograme de carne şi mezeluri, care nu corespundeau din punct de vedere al modului şi condiţiilor de păstrare în punctele de lucru verificate”, precizează sursa citată.

Verificările poliţiştilor au beneficiat de sprijinul inspectorilor din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Deva, a celor din cadrul Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Hunedoara şi a celor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *