Opt motive pentru care ar trebui să mănânci pere mai des/Aceste fructe te ajută să slăbești și reduc riscul bolilor de inimă și diabet, contribuind și la creșterea imunității, spun cercetătorii

pere Sursa foto: Pexels

Un fruct delicios, para este bună pentru sănătate și are un gust delicious. Mai mult, potrivit healthshots.com, există opt motive pentru care ar trebui să mănânci pere mai des, dacă vrei să ai o dietă sănătoasă.

Delicioase și hrănitoare, perele sunt iubite și savurate de mulți oameni, din întreaga lume. Recunoscute pentru aroma lor dulce, delicată și textura fragedă, perele sunt unul dintre cele mai versatile fructe. Ele sunt bogate în vitamine, fibre și antioxidanți, care ne pot ajuta să ne simțim bine. De la întărirea sistemului imunitar, până la îmbunătățirea digestiei și susținerea sănătății inimii, para este un fruct pe care ar terbui să-l includem în dieta noastră.

Valoarea nutritivă a unei pere

Para este un fruct în formă de clopot, cultivat încă din antichitate în Europa de Vest, nordul Africii și estul Asiei. Cu toate acestea, perele se găsește în diferite părți ale lumii. Sunt delicioase dar și benefice pentru sănătate, în principal datorită prezenței nutrienților în ele. Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA, o pară crudă de mărime medie conține:

  • Calorii: 101
  • Proteine: 0,36 grame (g)
  • Carbohidrați: 15,2 g
  • Fibre: 3,1 g
  • Potasiu: 116 mg
  • Calciu: 9 mg
  • Vitamina C: 4,3 mg
  • Folat sau vitamina B9: 7 µg (micrograme)

Para conține mai mulți nutrienți care pot ajuta la combaterea infecțiilor și ne poate ajuta să ne menținem sănătoși. Iată opt beneficii pentru sănătate ale perelor.

1. Au proprietăți antiinflamatorii

Inflamația este un răspuns imunitar natural care ne ajută să fim feriți de infecții, toxine și alți agenți patogeni. Deși este bun pentru sistem, un răspuns imunitar prea crescut poate duce la probleme precum astmul, cancerul, diabetul de tip 2 și boala Alzheimer. Potrivit unui studiu, publicat în revista Molecules, perele sunt bogate în antioxidanți flavonoizi, care ajută la ameliorarea inflamației și la reducerea riscului de boli.

2. Ajută la gestionarea nivelului zahărului din sânge

Perele au un indice glicemic scăzut și un conținut ridicat de fibre, deci sunt o alegere bună pentru persoanele cu diabet. Persoanele care au consumat cinci sau mai multe pere într-o săptămână au avut un risc cu 23% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2, comparativ cu cele care nu au făcut acest lucru, potrivit unui studiu publicat în American Journal of Nutrition. Flavonoidele din pere pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de a dezvolta diabet de tip 2, potrivit unui studiu publicat în revista Molecules.

3. Susțin sănătatea intestinului

Fibrele sunt bune pentru sănătatea intestinală, iar perele conțin o mulțime de fibre, solubile și insolubile, care ajută la reglarea mișcărilor intestinale și sunt bune pentru sănătatea digestivă, potrivit unui studiu publicat în revista Nutrients. Dacă aveți constipație, acest fruct vă poate ajuta! Perele conțin, de asemenea, fibre alimentare, inclusiv prebiotice, care îmbunătățesc sănătatea digestivă.

4. Pot reduce riscul bolilor de inimă

Perele sunt excelente pentru inimă, datorită continutului lor ridicat de fibre si antioxidanti. Într-un studiu publicat în Frontiers in Nutrition, un antioxidant numit antocian poate ajuta la protecția împotriva bolii coronariene. De asemenea, conține fibre, care ajută la scăderea nivelului de colesterol. Colesterolul ridicat este un factor de risc pentru boli de inimă. Potasiul din pere ajută, de asemenea, la controlul tensiunii arteriale crescute, un alt factor de risc pentru boli de inimă.

5. Ne pot ajuta să slăbim

Dacă vă gândiți ce fructe ați outea adăuga pentru o dietă pentru slăbire, puteți alege pere! Femeile supraponderale care au mâncat trei pere, în timp ce mâncau șase mese pe zi, au slăbit 1,22 kg în 12 săptămâni, potrivit unui studiu publicat în revista Nutrition. De asemenea, perele au un conținut scăzut de calorii, sunt bogate în apă și fibre, ceea ce ne ajută să ne mențineți sătui mai mult timp și să pierdem în greutate.

6. Perele reglează tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială poate deteriora vasele de sânge și poate genera probleme la inimă, creier, rinichi și ochi. Conform Harvard Health, persoanele care mănâncă mai multe fructe întregi, inclusiv pere, pot reduce riscul de  apariție a hipertensiunii arteriale. Perele conțin și potasiu, care poate ajuta la scăderea nivelului tensiunii arteriale, potrivit Școlii de Medicină Harvard.

7. Pot ajuta la menținerea sănătății pielii

Dacă ați căutat o modalitate de a vă întări bariera cutanată și de a lupta împotriva problemelor pielii, perele pot ajuta. Para este o sursă excelentă de antioxidanți și mai multe vitamine, care ne pot ajuta să avețmo piele sănătoasă și strălucitoare. De asemenea, perele protejează împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi și sprijină repararea daunelor produse asupra pielii.

8. Contribuie la întărirea imunității

Para este un fruct hrănitor care conține mulți nutrienți, inclusiv vitamine, cupru și fibre, iar toate acestea pot ajuta la întărirea imunității. Un studiu publicat în The Pharma Journal a constatat că para are proprietăți ce ajută la reducerea radicalilor liberi și la creșterea imunității. Vitamina C din pere ajută, de asemenea, la stimularea formării globulelor albe, ceea ce poate reduce riscul de îmbolnăvire, prin întărirea imunității.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *