Harghita: Apa minerală, printre mărfurile cele mai exportate în semestrul I / A ajuns în Canada, Israel, Regatul Unit, Republica Moldova sau Statele Unite ale Americii

multinationala acuze audit Comisia Europeana Nestle foto pexels.com

Apa minerală, aţa de cusut sau cheresteaua de răşinoase se numără printre cele mai exportate mărfuri din judeţul Harghita în primul semestru al acestui an, operaţiunile de export fiind mai scăzute decât cele de import, la fel ca şi anul trecut, arată un raport al Biroului Vamal Harghita, prezentat luni la şedinţa Colegiului Prefectural, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, în primele şase luni ale lui 2024 s-au înregistrat 1.713 operaţiuni vamale, dintre care 702 operaţiuni de export şi 1.011 operaţiuni de importat.

Raportul Biroului Vamal de Interior Harghita arată că printre cele mai exportate mărfuri din judeţ se numără apa minerală, care a ajuns în Canada, Israel, Regatul Unit, Republica Moldova sau Statele Unite ale Americii, precum şi aţa de cusut sau diferite fire, care au fost exportate în Republica Moldova, Ucraina, Regatul Unit, Serbia sau Turcia.

De asemenea, în Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite s-a exportat cherestea răşinoase, în Elveţia, Regatul Unit şi SUA a ajuns mobilier de lemn iar în Ucraina s-a exportat sare brichetată naturală şi articole de hârtie.

S-a importat, cu precădere, cărbune din lemn din Ucraina, Egipt sau Nigeria

Valoarea statistică a mărfurilor exportate în semestrul I 2024 a fost de circa 68,8 milioane lei.

În ceea ce priveşte cele 1011 operaţiuni de import, acestea au o valoare de aproximativ 162,4 milioane lei.

S-a importat, cu precădere, cărbune din lemn din Ucraina, Egipt sau Nigeria, cherestea răşinoase din Ucraina, fire sintetice din China, India, Thailanda sau Turcia, aţă de cusut din Turcia, Maroc sau India, dar şi ţesături din poliester din Taiwan ori Coreea.

În Harghita s-a mai importat folie de din polietilenă, articole din uz casnic, articole de îmbrăcăminte sau articole de ornament din China, autoturisme, autoutilitare, motociclete, maşini agricole sau diferite articole de mobilier din Elveţia, Norvegia sau Regatul Unit, ori radiatoare şi vitrine frigorifice din Turcia.

Referitor la activităţile vamale la oficiile poştale, s-au primit 94 de colete şi au fost expediate 182, valoarea sumelor încasate fiind de aproape 19.000 lei, se mai arată în raportul Biroului Vamal Harghita.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *