Hunedoara: Controale şi amenzi ale poliției pentru combaterea evaziunii fiscale cu produse alimentare

Comercianții, obligați să menționeze țara de origine a fructelor și legumelor; cum trebuie să arate produsele agricole scoase pe piață

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Hunedoara au aplicat amenzi în valoare de 146.000 de lei în urma unor controale ce au fost efectuate în municipiile Deva şi Vulcan pe linia combaterii evaziunii fiscale şi a comerţului ilicit cu produse alimentare, a informat miercuri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), transmite Agerpres.

Sancţiunile au fost aplicate în cursul zilei de marţi, în cadrul unei ample acţiuni ce a vizat utilizarea corectă a caselor de marcat fiscale de către agenţii economici şi producătorii agricoli de legume şi fructe, precum şi respectarea unor obligaţii legale privind documentele justificative ale mărfurilor.

„În cadrul acţiunii au fost verificaţi 118 agenţi economici şi 32 de producători agricoli, iar pentru neregulile constatate poliţiştii au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale (pentru nefiscalizarea încasărilor prin casele de marcat electronice, lipsa carnetului de producător agricol, pentru lipsa registrului unic de control etc.), valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale constatate fiind de 146.000 de lei. Totodată, au fost confiscaţi 12.257 de lei, sumă încasată, dar nefiscalizată prin casele de marcat electronice fiscale”, precizează sursa citată.

Controalele au fost efectuate de peste 30 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Hunedoara, cu sprijinul inspectorilor antifraudă ANAF şi Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Hunedoara.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *