Un expert în nutriție de la Harvard a stabilit cele 4 reguli pentru a-ți crește energia în mod natural, cu ajutorul micului dejun / Cele mai bune combinații pentru prima masă a zilei

mic dejun Sursa foto: Pexels

În timp ce dormi, corpul tău lucrează din greu pentru a digera cina de ieri. Până te trezești, corpul și creierul tău au nevoie de combustibil proaspăt. Potrivit health.harvad.edu, sunt patru moduri de a-ți crește energia, dimineața, cu ajutorul micului dejun.

Dacă pierdeți prima masă a zilei, precizează dr. David S. Ludwig, expert în nutriție la Spitalul de Copii din Boston, afiliat la Harvard, este posibil să începeți cu un deficit de energie și trebuie să vă folosiți de rezervele de energie ale organismului.

Ce înseamnă un mic dejun bun?

Un mic dejun bun înseamnă unul care oferă niște proteine ​​sănătoase, niște carbohidrați digerați lent și unele fructe sau legume. O omletă cu legume și o felie de pâine prăjită, din cereale integrale, constituie un mic dejun ideal.

La fel și un bol de cereale bogate în fibre, cu fructe proaspete și lapte cu conținut scăzut de grăsimi, sau lapte de soia, împreună cu o mână de migdale sau nuci.

4 reguli pentru a vă crea un mic dejun care stimulează energia

Alegeți cereale integrale – Cerealele și pâinea din cereale integrale, bogate în fibre, pot ajuta la menținerea zahărului din sânge la un nivel constant, în limite normale, și la evitarea unei scăderi bruște de energie, spre prânz.

Dintre sutele de tipuri de cereale de pe piață, cele de tărâțe și fulgii de ovăz sunt, de obicei, cele mai bune alegeri.

Pentru a alege cele mai sănătoase cereale pentru micul dejun, citiți eticheta și căutați:

  • 5 grame sau mai mult de fibre per porție
  • mai puțin de 300 de miligrame de sodiu per porție
  • mai puțin de 5 grame de zahăr per porție
  • cereale integrale ca primul articol pe lista de ingrediente

Includeți proteine – Iaurtul este o alegere bună. Iaurtul grecesc are mai multe proteine ​​decât iaurtul obișnuit. Ouăle (până la unul pe zi) sunt o alegere bună pentru oamenii sănătoși. Deși gălbenușurile sunt bogate în colesterol, ouăle au proteine, vitamine și alți nutrienți și nu par să crească riscul de a dezvolta boli de inimă. De asemenea, puteți include alimente care conțin grăsimi sănătoase, cum ar fi cele din nuci sau somon. Limitați consumul de produse din carne procesată, deoarece aceste alimente sunt asociate cu un risc mai mare de cancer colorectal, boli de inimă și diabet de tip 2.

Mâncați acasă, nu în oraș –  Vă puteți bucura de un mic dejun sănătos dacă alegeți fulgi de ovăz și mâncați acasă micul dejun. Dar, nu uitați că o mare parte din mâncărurile tradiționale vă vor începe ziua cu o mulțime de carbohidrați rafinați și grăsimi saturate. La fel ca majoritatea alimentelor procesate, ofertele de mic dejun, de la lanțurile de fast-food, de exemplu, tind să fie foarte bogate în sodiu și cu un conținut scăzut de fibre.

Alegeți un smoothie, pentru micul dejun – Combinați fructe, suc de fructe, iaurt, germeni de grâu, tofu și alte ingredient pe care le doriți. Le puneți  în blender, eventual cu puțină gheață, și veți avea un mic dejun răcoritor, bogat în substanțe nutritive, ce vă vor furniza energie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *